Afbeelding
Foto: Bart Meesters

Brandweer redt veulen uit de sloot in Kerkdriel

Algemeen 441 keer gelezen

KERKDRIEL • De brandweer van de brandweer post Maasdriel-Oost heeft in de nacht van zaterdag op zondag in actie moeten komen voor een veulen, dat in Kerkdriel in de sloot lag.

Rond tien voor half drie in de nacht kreeg de brandweer de melding van het veulen dat in de sloot lag aan de Hoorzik in Kerkdriel, om de hoek bij de brandweerkazerne.

Ter plaatse bleek er inderdaad een veulen door de omheining te zijn gekomen, en in het water geraakt te zijn.

Een oppervlaktereddingsteam van de brandweer ging direct het water in om het dier te redden. Na een korte reddingactie kon het veulen herenigd worden met de moeder.

Omdat het veulen mogelijk onderkoeld kon raken, werd direct een deken over het veulen heen gelegd en werd het veulen samen met haar moeder in een warme stal gelegd, waarna de eigenaar in kennis werd gesteld. Die was snel ter plaatse en nam de zorg voor het veulen en haar moeder over.

Gehinnik
Buurtbewoners hadden het veulen gevonden, nadat ze op het nachtelijke tijdstip poolshoogte waren gaan nemen, nadat ze al geruime tijd gehinnik hoorden. Direct nadat ze het veulen in het water zagen liggen, belden ze 112.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden