• Peter en Esther Oomen in het nieuwe kantoor aan de Boschstraat.
• Peter en Esther Oomen in het nieuwe kantoor aan de Boschstraat. Foto: Lya Cattel

Makelaar Oomen opent tweede kantoor in Zaltbommel

Algemeen 3.039 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Oomen Makelaardij, al ruim twintig jaar een begrip in Brakel, heeft een tweede kantoor geopend in het voormalige CWI kantoor aan de Boschstraat.

Peter Oomen (30) zwaait er de scepter, ondersteund door zijn vrouw Esther. Peter's vader Co opende in 1997 zijn makelaarskantoor in Brakel. Peter's oudere broer Lean werkt sinds vorig jaar in het bedrijf en neemt het kantoor in Brakel binnenkort over.

Zelf had Peter, de jongste van het gezin, in zijn jonge jaren nog geen belangstelling voor het vak. Hij meldde zich op zijn zeventiende jaar bij de luchtmobiele brigade en heeft daar een aantal jaren gewerkt. "Ik ben onder andere op uitzending geweest naar Afghanistan", vertelt hij. "Mijn moeder stond erop dat ik altijd zou blijven studeren, zodat ik ook buiten defensie mijn loopbaan zou kunnen vervolgen. Daarom volgde ik in de avonduren een financiële opleiding." Na zijn afscheid bij defensie ging hij eerst als hypotheekadviseur en later als vastgoedadviseur aan de slag bij een grote bank.

Register Makelaar Taxateur

Toen zijn vader een aantal jaren geleden begon te praten over zijn pensioen, besloot Peter samen met Esther en met zijn broer de stap te zetten. De opleiding tot register makelaar taxateur werd in mum van tijd behaald. De meeste doen een jaar of drie, vier over de opleiding. Het drietal uit Brakel haalde het diploma Register Makelaar Taxateur in anderhalf jaar tijd. "Wij houden wel van doorpakken", lacht Esther, die voorlopig haar baan bij een bank in Utrecht aanhoudt.

Boschtstraat

Via via hoorde het stel dat het kantoor aan de Boschstraat te huur was. Het staat op de nominatie voor herontwikkeling, maar zolang er op die plek nog geen concrete plannen voor nieuwbouw zijn kunnen Peter en Esther het gebruiken. Ze hebben de beneden verdieping verbouwd tot een prachtig kantoor. "Zonder er al te veel in te investeren", vertelt Peter. "Het zijn de kleine dingen die het doen. Dat is precies zoals we onze klanten adviseren op welke manier zij hun woning op de beste manier kunnen presenteren.

3D-tekeningen

Een huis verkopen met alleen maar een advertentie in de krant of een presentatie op Funda is er wat Oomen betreft niet meer bij. Voor elke woning maken ze een uitgebreid verkoopplan met bijbehorende verkoopstrategie voor het meest optimale resultaat. De makelaar geeft hierbij adviezen hoe het huis het beste gepresenteerd kan worden. Bij hun adviezen maakt Oomen gebruikt van moderne communicatiemiddelen. "De 3D-tekeningen doen het heel goed", legt Esther uit. "Als een woning eigenlijk een verbouwing nodig heeft, kunnen kopers daar soms niet zo goed door heen kijken. Wij maken een 3D- tekening waarin ze heel goed kunnen zien wat het eindresultaat zou kunnen zijn. Dat helpt de koper vaak over de streep." Onlangs hebben ze zelfs een 3D-scan gemaakt van een bijzondere dijkwoning. Hiermee kun je zelfs thuis op de bank de woning uitstekend bezichtigen.

Verkoopstrategie

In het verkoopplan komt ook de 'verkoopstrategie' aan bod. "De markt is aangetrokken, huizen worden snel verkocht tegenwoordig", licht Peter toe. "Vaak zijn ze al verkocht voordat ze op Funda hebben gestaan. Dat betekent niet altijd dat de verkoper dan de beste prijs voor zijn woning heeft gekregen. Misschien zijn er nog wel vier of vijf mensen gei¨nteresseerd en kan er een hoger bedrag uitkomen. Wat ons betreft moet het belang van de verkoper altijd voorop staan."

Commercieel vastgoed

Met de uitbreiding van het kantoor in Zaltbommel, heeft Oomen nu twee vestigingen in de Bommelerwaard, met vier Register Makelaar Taxateurs. Naast woningen zijn zij ook gecertificeerd om bedrijfsmatig en commercieel vastgoed te verkopen en te taxeren.

Bijkomend voordeel voor klanten van Oomen is de financiële kennis die Peter heeft opgedaan tijdens zijn jaren bij de bank. Hij weet alles over het financieren van een woning en gunstige hypotheekvormen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden