• De zeven gedecoreerden op de foto samen met burgemeester Peter Rehwinkel.
• De zeven gedecoreerden op de foto samen met burgemeester Peter Rehwinkel. Foto: Lya Cattel

Zeven lintjes in Zaltbommel

Algemeen 2.781 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Zeven inwoners van de gemeente Zaltbommel hebben donderdagochtend een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Walter Esch werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau, de andere zes werden benoemd tot Lid.

Walter Esch uit Nederhemert

Walter Esch is sinds 1981 actief in de 'parketbranche'. Hij is voorvechter voor de parketopleiding en organisator van het Nederlands Kampioenschap parketleggen. Ook is hij zeer actief voor o.a. Nederhemert-Zuid en de Dorpsraad, hij maakt het buurtblad en brengt het rond. Daarnaast zet hij zich onder andere in voor de zangkerstavond, de historische speeltuin, de buurtpreventie app en Sail.

Said Kaouass uit Zaltbommel

Sinds 2004 vrijwilliger bij Marokkaanse vereniging Al Amal, medeorganisator van buurtfeesten en van de Buurtouders. Bij zijn werkgever Be-Ge Savas Seating zet hij zich op bijzondere wijze in voor de begeleiding van allochtone werknemers. Hij stimuleert en motiveert ze en bereidt ze voor op hun verdere loopbaan.

Amar Rahou uit Zaltbommel

Sinds oprichting in 1985 voorzitter van Marokkaanse vereniging Al Amal. Vormt een brugfunctie tussen verschillende bevolkingsgroepen. Organiseerde buurtfeesten, richtte de Buurtouders op, heeft overleg met politie, gemeente en Woonlinie. Mede-organisator van discussieavonden en conferenties ter bevordering van dialoog en gesprekken tussen verschillende groepen.

Dick van Gameren uit Zaltbommel

Dick is een begrip als het gaat om de geschiedenis van de stad. Museum Stadskasteel, cursus Bommelogie, Stichting Sint Maarten, het 4 mei comité en Historische Kring maken dankbaar gebruik van zijn kennis. Daarnaast is hij o.a. actief voor de pétanquevereniging, Stichting Sint Maarten, Historische Kring en was hij vrijwilliger bij badmintonclub Olympia.

Gerrie van Dalen uit Brakel

Gerrie van Dalen-van Beek is al sinds 1969 organist van het orgel van de gereformeerde gemeente in Brakel en begeleid diensten op zondagen en doordeweekse dagen. Ook was zij secretaris van de vrouwenvereniging, mantelzorger van haar schoonouders, ouders en een tante. Sinds kort is ze ook vrijwilligster bij zorgcentrum 't Slot.

Corrie van Wijk uit Poederoijen

Corrie van Wijk-de Zeeuw was o.a. bestuurslid van wandelclub Sportvogels, gymnastiekvereniging Sportivo en De Woelwaters, de commissie Giessense Markt, Ango en Tafeltje Dekje. Ook is ze actief binnen de hervormde gemeente van Poederoijen en gaat ze elk jaar als vrijwilliger een week mee met de Zonnebloem.

Chris van Herp uit Zuilichem

Chris van Herp was meer dan 24 jaar actief voor IJsclub De Volharding. Daarnaast is hij o.a. medeoprichter van de Dorpsraad en actief bij de Schaapskooi. Ook is hij organisator van concerten van het Urker Mannenkoor Hallelujah in Zuilichem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden