Afbeelding
Foto: aangeleverd

Aftrap appelseizoen met 'Varkensdans' in 't Straatje

Algemeen 336 keer gelezen

ZALTBOMMEL • In de bloeiende Zelfplukboomgaard 't Straatje vindt op zaterdag 28 april 10.00 tot 16.00 uur de aftrap plaats van het appelseizoen

Bezoekers zijn welkom voor een uitleg rond de snoei, bloei en een vooruitblik op het nieuwe teeltseizoen en de plannen rond een nieuwe locatie voor de zelfplukboomgaard.

De vaste imker geeft tekst en uitleg over de bloemetjes en bijen. De varkensherder geeft toelichting over de rol van varkens op het perceel. Cider en appelsap zijn te koop en als speciale aanbieding die dag 4 flessen Bommels Appelsap voor 5 euro.

Sierkalebassen

Een deel van de zelfplukboomgaard is gerooid omdat er naar verwachting op de kleine oppervlakte meer dan genoeg appels zijn voor de zelfpluk.

Op een deel van de gerooide boomgaard komen pompoenen en sierkalebassen.

Gevlekte varkens

Op het andere achterste deel komen buitenvarkens. De leuke gevlekte biggen van het ras Bonte Bentheimer komen op 28 april om 11:00 uur om met een 'Varkensdans' los te laten in de voor de varkens bestemde weide. Dit gebeurt n samenwerking met 'varkensherder' Josse Haarhuis van Pig Me.

Vleespakket

Er komen tien varkens de bodem om wroeten en bij de verzorging van de varkens kunt u een rol in spelen. Iedereen kan dan naast een appelboom ook een eigen lokale varken adopteren, voor 12,50 per maand gedurende zes maanden. Wie een varken adopteert, ontvangt wekelijks een berichtje over de varkens en aan het einde van het fruitseizoen een vleespakket van vier kilo.

Introductie mousserende Cider

Van appels van de oogst 2017 is cider gemaakt in samenwerking met wijnmaker Adam Dijkstra van Wijnhoeve de Colonjes in Groesbeek. De gemaakte stille cider (zonder bubbels) is al langer te koop. Maar op de Bloesemdag is ook de introductie en start van de verkoop van de mousserende cider van de oogst 2017. Op dezelfde Methode Traditionele als champagne gemaakt.

Adopteer een Bommelse appelboom

Adopteer een Bommelse appelboom is sinds kort mogelijk in de zelfplukboomgaard waarvoor een apart deel van de boomgaard is gereserveerd. Belangstellenden kunnen nog instappen en voor 29,95 euro per jaar hun eigen appelboom als particulier, familie of bedrijf adopteren.

Meer info: www.zelfplukboomgaard.nl of stuur een mail naar wte@fruitadvies.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden