Afbeelding

Politieke vragen over hulpverlening Kerkdriels gezin

Algemeen 1.277 keer gelezen

KERKDRIEL • Een stiefvader in Kerkdriel is afgelopen week veroordeeld tot zes jaar cel. Hij maakte zijn beide stiefdochters zwanger. PvdA-GroenLinks wil van het Maasdrielse college weten hoe de zorg aan dit gezin geregeld was. 

Het betreffende gezin was in beeld bij Jeugdzorg. In de periode dat de stiefvader ontucht pleegde woonde de familie in verschillende gemeenten in de regio. PvdA-GroenLinks Maasdriel vraagt zich af of de hulpverlening haperde doordat het gezin enkele keren verhuisde over gemeente- en provinciegrenzen.

De partij wil ook weten in welke fase hulpverleners bij het gezin over de vloer kwamen. Daarnaast vraagt PvdA-GroenLinks om een evaluatie, zodat kinderen 'nog beter kunnen worden beschermd tegen dit soort leven-beschadigend misbruik'.

Jeugzorg valt sinds 2015 onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Een deel van de delicten vond plaats na die tijd in de gemeente Maasdriel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden