• De winnende band: Spark of Sanity.
• De winnende band: Spark of Sanity. Foto: Jasper Geelen

Spark of Sanity wint Parel van de Betuwe

Algemeen 373 keer gelezen

TIEL • Spark of Sanity is zaterdag winnaar geworden van de 29e editie van de Parel van de Betuwe. De Zaltbommelse alternatieve rockband, voorheen bekend als Indecision, won zowel de eerste prijs als de publieksprijs. 

De band won een geldbedrag en studiotijd bij Holzhauer Music Productions. Tevens zal Spark Of Sanity worden toegevoegd aan de programmering van Appelpop 2018 (7 en 8 september). De tweede prijs is naar de band Scarlet Rose gegaan. De derde prijs is voor EgoTwister, waar ook een Bommelerwaards tintje aan zit met onder andere een muzikant uit Kerkdriel. Zowel de juryprijzen als de publieksprijs omvatten een geldbedrag waarmee de bands kunnen investeren in hun verdere muzikale carrière.

Tijdens de voorrondes hebben de deelnemende artiesten de mogelijkheid gekregen om, aanvullend op hun eigen repertoire, een cover te spelen van Queen. De meeste bands zijn hiermee aan de slag gegaan. Spark of Sanity wist ook hier te overtuigen en ging er met een met een goed gevulde Gouden Koffer vandoor. Dit levert de band onder andere een optreden in De Gelderlandfabriek te Culemborg op.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 6 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden