• Bij de controle zijn onder andere tien auto's in beslag genomen.
• Bij de controle zijn onder andere tien auto's in beslag genomen. Foto: aangeleverd

Grote integrale controle in Maasdriel levert veel op

Algemeen 3.278 keer gelezen

MAASDRIEL • Bij een grote integrale controle in Maasdriel heeft de Belastingdienst donderdag een openstaande belastingschuld van 260.000 euro geconstateerd.

Daarvan zijn 21 beslagen gelegd, tien auto's afgevoerd en 63.000 euro geïnd. De controle werd gehouden door de gemeente Maasdriel samen met de politie, de sociale recherche regio Rivierenland, Werkzaak Rivierenland en de Belastingdienst.

Honderd voertuigen

Tijdens de controle zijn ruim honderd voertuigen staande gehouden en gecontroleerd op alcohol, het voertuigreglement, belasting, schuld en andere vormen van openstaande schulden/boetes.

Dit gebeurde door motorrijders van de politie en/of voertuigen van de belastingdienst die op enkele locaties in Maasdriel stonden opgesteld.

Tientallen bekeuringen

De politie heeft tientallen bekeuringen opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen, waaronder snelheid, bellen en de technische staat van de voertuigen.

Snelheid

Tevens heeft het team Infra van de politie gedurende de dag ruim 3700 auto's op snelheid gecontroleerd, 227 auto's hebben te hard gereden.

Fraude

Werkzaak Rivierenland en de sociale recherche doen verder onderzoek naar een zestal personen in verband met mogelijke (uitkerings)fraude.

Ook zijn er diverse misbruiken van kentekens geconstateerd.

Doel

"Het doel van deze grootscheepse actie is het vergroten van de (verkeers)veiligheid en het verhogen van de leefbaarheid binnen Maasdriel", aldus de gemeente Maasdriel. "Ook werd er ingezet op het signaleren van misstanden en het voorkomen van ondermijnend gedrag."

De gemeente laat weten dat 'gezien het resultaat is burgemeester Van Kooten van mening is dat een dergelijke actie zeker een vervolg krijgt.'

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden