Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Jasper Geelen

Bommelerwaardse bands in finale Parel van de Betuwe

  •   242 keer gelezen

TIEL/ZALTBOMMEL • De Zaltbommelse alternatieve rockband Spark of Sanity (voormalig Indecision) staat zaterdag 21 april in de finale van de Parel van de Betuwe.

Ook finalist EgoTwister heeft een Bommelerwaards tintje met onder andere een muzikant uit Kerkdriel.

De andere twee finalisten zijn Scarlet Rose en Revolt7.

In de voorrondes werd duidelijk dat de muziekscene in de regio veel kwaliteit te bieden heeft. Het belooft dan ook een spannende strijd te gaan worden in zaal Zinder in Tiel.

Van alle bands die zich dit jaar hebben aangemeld voor de Parel van de Betuwe, zijn er in totaal acht geselecteerd. Die bands hebben vervolgens tijdens twee voorrondes in het Wapen van Lienden en De Gelderlandfabriek te Culemborg op het podium gestaan.

Voorrondes

De jury van de voorrondes selecteerde de vier beste bands voor de finale. Op 21 april geeft elk van deze bands een optreden van 30 minuten. De speelvolgorde wordt voor aanvang via loting bepaald. Na afloop van de vier optredens wordt de winnaar bekend gemaakt door de jury, welke bestaat uit deskundigen uit verschillende hoeken van de muziekwereld.

Appelpop

De winnaar van de juryprijs krijgt, net als de winnaars van de tweede en derde prijs, een geldbedrag. Daarnaast mochten de winnaars van de voorgaande edities een optreden verzorgen op Appelpop, afgelopen editie goed voor zo'n 125.000 bezoekers.

Publieksprijs

Eén van de finalisten kan tevens een publieksprijs in de wacht slepen. Betalende bezoekers krijgen bij binnenkomst, voor de eerste band het podium op komt, (21:00 uur) een stembiljet, waarmee zij na de optredens hun favoriet kunnen bepalen. De band met de meeste publieksstemmen wint vervolgens ook een geldbedrag.

Gouden Koffer

Daarnaast wordt deze avond ook de zogenaamde 'Gouden Koffer' uitgereikt. Alle bands die hebben gespeeld tijdens de voorrondes van de Parel van de Betuwe, hebben de mogelijkheid gehad een cover te spelen van een bekende band/artiest, dit jaar Queen. De organisatie van de Parel van de Betuwe kiest voor de leukste, origineelste, beste cover van deze editie. De prijs zal bestaan uit leuke en handige hebbedingetjes voor de muzikant van nu, maar ook een optreden in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

Zinder bevindt zich aan de Rechtbankstraat 1 in Tiel. De zaal gaat open om 20:30 uur, entree: 10 euro.

Meer informatie over de Parel van de Betuwe is te vinden op http://www.parelvandebetuwe.nl/

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
reageer als eerste
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK