• Kees van Drunen (rechts) tijdens één van de debatten voor de verkiezingen, met debatleider Johan Cahuzak.
• Kees van Drunen (rechts) tijdens één van de debatten voor de verkiezingen, met debatleider Johan Cahuzak. Foto: Janneke Boogaard

PvdA/GroenLinks teleurgesteld over coalitie Maasdriel

Algemeen Gemeenteraadsverkiezingen Bommelerwaard 797 keer gelezen

MAASDRIEL • PvdA/GroenLinks was in de race als derde coalitiepartij in Maasdriel, maar werd zaterdag telefonisch afgeserveerd. "De dans om de poppetjes blijkt weer belangrijker dan inhoudelijke zaken", concludeert Kees van Drunen, fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks.
 
"Na twee positief gestemde gesprekken met formatiepartij SSM, leek het alsof er ruimte was voor vernieuwing in de gemeente Maasdriel", doet PvdA/GroenLinks verslag. Maar een derde gesprek, met beide beoogde coalitiepartners, gericht op de inhoud van een bestuursakkoord voor de komende vier jaar, kwam er toch niet.

Beter in evenwicht
"Telefonisch werd verteld dat na een goed overleg zaterdagmorgen, SSM toch alleen met het CDA verder gaat. Met als toelichting dat 'de coalitie dan toch beter in evenwicht is'."
 
Volgens PvdA/GroenLinks had Samen Sterk Maasdriel eerder gezegd met Kees van Drunen als wethouder een nieuwe bestuursperiode in te willen gaan. "De gesprekken tot nu toe gingen alleen nog over de samenstelling van het college; over 'de poppetjes'. De dans om de poppetjes blijkt weer belangrijker dan de inhoudelijke zaken die voor de burgers van Maasdriel de komende jaren geregeld moeten gaan worden. De standpunten van GL/PvdA over verduurzaming in Maasdriel zijn genoegzaam bekend. Uitspraken dat de coalitie een breed gedragen bestuursakkoord zo belangrijk vindt, zijn in dit licht bezien toch niet heel veel meer dan mooipraterij."

Oppositierol
PvdA-GroenLinks zal als vanouds haar oppositierol vanuit de inhoud weer invullen. Te beginnen met het bevragen van de coalitie over haar keuzes in deze formatie wanneer het coalitie-akkoord en de college-samenstelling in de gemeenteraad gepresenteerd worden.

Lees hier het bericht over CDA en SSM die weer voor vier jaar willen gaan samenwerken in Maasdriel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden