• Het bestuur van D'n Treffer met rechts voorzitter Jacob van Ballegooijen.
• Het bestuur van D'n Treffer met rechts voorzitter Jacob van Ballegooijen. Foto: Gijs van Tuijl

Kerkwijk krijgt een 'Koningsfestival'

Algemeen 840 keer gelezen

KERKWIJK • Dorpsvereniging D'n Treffer organiseert dit jaar voor het eerst een 'Koningsfestival' op Koningsdag, vrijdag 27 april.

Toen de Oranjevereniging Bruchem, Delwijnen, Kerkwijk in januari van dit jaar helaas werd opgeheven, heeft D'n Treffer de activiteiten van de vereniging overgenomen: de jaarlijkse toneelavond, de filmmiddag en de Oranjefestiviteiten.

De toneelavond is achter de rug, de filmmiddag komt in december, alle aandacht is nu gericht op Koningsdag. Het programma voor de dag is rond en begint al om 8:30 uur met een ontbijt. "Daarvoor moeten mensen wel reserveren", benadrukt bestuurslid Corrie Slegh. Het ontbijt kost 6 euro voor volwassen, 4 euro voor kinderen (leden krijgen 1 euro korting). De toegang tot het festival is gratis.

Feestterrein

Het feestterrein tussen de Sarskampseweg en de Hoogveldweg wordt ingericht met vier feestttenten rondom een horecaplein. Ook de Pipowagen is aanwezig en voor kinderen is er een kleindierenshow.

Aubade

Om 10:00 uur komt een wethouder de dag openen en volgt een aubade met fanfare De Volharding. "We hopen dat alle kinderen van de basisscholen in Bruchem en Kerkwijk hierbij aanwezig zijn", zegt Jacob van Ballegooijen, voorzitter van D'n Treffer. "We hebben modernere liedjes uitgekozen, waarmee de scholen nu al aan de slag zijn gegaan. Ook zijn de kinderen op school versieringen aan het maken om het terrein extra leuk aan te kleden."

Stormbaan

Na de aubade starten verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Hoogtepunten zijn de kruiwagenrace en de stormbaan van 17 meter lang en 4 meter breed. Op het horecaplein kunnen toeschouwers genieten van een hapje en een drankje. Ouders kunnen zo hun kinderen goed in de gaten houden, terwijl zich uitleven op het springkussen, meedoen aan de Oudhollandse spelletjes of een oude auto beschilderen.

Creatieve workshops

In elke tent zijn daarnaast andere activiteiten zoals creatieve workshops, een workshop Streetdance door de dansschool uit Ammerzoden, glittertattoos, reuzenbellen blazen en een poppenkast.

D'n Treffer hoopt dat ook de inwoners van Bruchem en Delwijnen het Koningsfeest in Kerkwijk komen vieren. "Het is voor ons een grote uitdaging, maar we hebben er heel veel zin in", zeggen ze.

Oud-leden van de Oranjevereniging zijn van harte welkom als lid bij D'n Treffer. Aanmelden kan via de website: www.dntreffer.nl

Bestuur

Op de foto staat het bestuur: Vlnr: (zittend): Links: Elly Penders, Corrie Slegh, (staand): Wilma van Dockum, Annemiek Wiersema, Jeroen Penders, Wilma van de Werken en Jacob van Ballegooijen

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden