Afbeelding
Foto: aangeleverd

OBS Est schenkt 1841 euro aan Kansarme Kinderen

Algemeen 337 keer gelezen

EST • Openbare basisschool Est pakte de kerstviering dit jaar anders aan. Het resultaat daarvan was maandagochtend zichtbaar op het schoolplein.

Een gemiddelde kerstviering op een basisschool heeft altijd een aantal vaststaande ingrediënten: een lampionnetje dat vlam vat, een buffet met veel te veel zoete hapjes en kinderen die óp zijn van de decemberspanning.

Markt
Niets van dit alles in Est afgelopen december: daar draaide het deze keer vooral om geld inzamelen voor het goede doel, op een wel heel gezellige manier. Het schoolplein van OBS Est vulde zich met foodtrucks, een heuse DJ-booth, een barbecue en marktkraampjes vol met geknutselde kerstversiering, gemaakt door de leerlingen van de school. Ook was er een veiling waar de veilingmeester mooie artikelen én ervaringen, zoals een ritje in een sportwagen, in de aanbieding had.  

De markt werd drukbezocht, zoals verwacht. "OBS Est kenmerkt zich onder andere door de betrokkenheid van zowel de leerkrachten als de actieve ouders waar het ondernemerschap duidelijk in het bloed zit", zegt Josje Kershaw, lid van de ouderraad. 

Feestelijke overhandiging
Het goede doel? Stichting Kansarme Kinderen in Nederland. Deze stichting zet zich in voor kinderen in Nederland die onder de armoedegrens leven. De stichting wil deze kinderen een fijner leven bieden, waar zij net als ieder ander recht op hebben. Voor deze kinderen een onbezorgde jeugd, geen buitenstaander zijn, uitzicht op een kansrijke toekomst; daar maakt Stichting Kansarme Kinderen in Nederland zich hard voor. 

Maandag hebben de leerlingen van OBS Est een cheque ter waarde van maar liefst 1.841,25 euro overhandigt aan de heer Van der Velden van Stichting Kansarme Kinderen in Nederland. 
Kershaw: "Een kleine school of niet, het is een school met een groot, warm hart." 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden