Afbeelding
Foto: Provincie Gelderland

Jan Jacob van Dijk stopt als gedeputeerde

Algemeen 365 keer gelezen

REGIO • CDA-gedeputeerde Jan Jacob van Dijk wordt per 1 juni voorzitter van het college van bestuur van de Christelijke Onderwijs Groep te worden. Van Dijk had al eerder aangegeven dat dit zijn laatste periode als gedeputeerde zou zijn, maar hij maakt die periode nu dus niet af.

Jan Jacob van Dijk is sinds 2011 gedeputeerde namens het CDA in de provincie Gelderland. In de Bommelerwaard is hij onder meer bekend door zijn bemoeienis met de windmolens en het tuinbouwplan. Afgelopen week gaf hij in Zaltbommel nog een toelichting op de huisvesting van arbeidsmigranten.

Gelders CDA-fractievoorzitter Harold Zoet: "Met het vertrek van Jan Jacob van Dijk verliest het CDA een deskundig bestuurder en waardevol mens. Jan Jacob is een ongelooflijk fijne collega met wie we heel prettig samenwerken."

Provinciaal partijvoorzitter Peter Drenth: "We vinden het erg jammer dat hij gaat en hadden graag de periode met hem afgemaakt maar we begrijpen ook dat dit een hele mooie kans is." 

De procedure voor opvolging zal binnenkort in gang worden gezet. De eerstvolgende verkiezingen voor provinciale staten zijn in 2019.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden