Afbeelding

Plan voor meer treinen langs Zaltbommel ligt ter inzage

Algemeen 622 keer gelezen

REGIO • Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil meer treinen laten rijden tussen Meteren en Boxtel. De plannen hiervoor liggen tot en met 26 april ter inzage voor reacties.

De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel gaan samen met de drie andere gemeenten waar deze spoorlijn doorheen loopt een reactie opstellen. Zij zijn tegen een aftakking van de Betuweroute naar het zuiden, waardoor meer goederentreinen de route Meteren-Boxtel kiezen.

Informatiesessie
Voor inwoners houdt ProRail onder andere een informatiesessie op 3 april van 16:00-20:00 uur in hotel Van der Valk in Zaltbommel. Mensen die dicht langs het spoor wonen krijgen een persoonlijke uitnodiging, ook andere belangstellenden zijn welkom.

De rapporten inzien kan tijdens de openingstijden in de gemeentehuizen en via een digitaal platform. Via het platform kunnen ook meteen zienswijzen worden ingediend.

Na 26 april bestudeert het ministerie welke zienswijzen aanleiding geven tot wijzigingen in de plannen. Dat komt in een nota van antwoord te staan, die samen met het tracébesluit naar verwachting in 2019 wordt gepubliceerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden