• Florentine Dekkers is de beste van Nederland in haar leeftijdscategorie.
• Florentine Dekkers is de beste van Nederland in haar leeftijdscategorie. Foto: aangeleverd

Florentine Dekkers (Ammerzoden) wint NK jeugdtennis

Sport 462 keer gelezen

AMMERZODEN • Florentine Dekkers (14) uit Ammerzoden heeft de Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen gewonnen in de categorie 'Meisjes t/m 14 jaar'.

De afgelopen week zijn in Tenniscentrum De Rhijenhof te Den Haag de Menzis Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen 2018 gehouden; aan de NOJK 2018 namen per leeftijdsklasse de 32 sterkste tennissers van Nederland deel. Tijdens lange dagen, vroeg op en laat thuis, is er door alle deelnemers enorm hard gestreden om de felbegeerde Nationale tennistitels.

Vier uur
In de leeftijdsklasse 'Meisjes t/m 14 jaar' etaleerde Florentine Dekkers (14) uit Ammerzoden haar uitstekende tenniskwaliteiten. Na overtuigende overwinningen in respectievelijk de eerste en tweede ronde en in de kwartfinale won Florentine zaterdag in de halve finale, in een marathon-partij van bijna vier (!) uren, van de als derde geplaatste Anouk Koevermans om vervolgens zondag in de finale op overtuigende wijze de als tweede geplaatste Warda Ait El Bachir met 6-2 6-2 te verslaan.

De 14-jarige Rodenborch College-leerlinge, intensief trainend bij de Nationale tennisselectie in Almere, bij de Kim Clijsters Academy en bij Tennisschool Tom Kreemers, werd hiermee Nederlands kampioen.

Gabriëlle
Zus Gabriëlle Dekkers (17) behaalde in de leeftijdsklasse 'Meisjes t/m 18 jaar' door twee knappe overwinningen de kwartfinale, waardoor zij bij de beste acht tennisters van Nederland eindigde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden