Afbeelding
Foto: aangeleverd

Metaalbedrijf uit Brakel schenkt 7.000 euro aan goed doel

Algemeen 2.251 keer gelezen

BRAKEL • Van der Zalm Metaalindustrie B.V. uit Brakel bestaat 25 jaar en op het feest ter gelegenheid daarvan was geld verzameld voor verschillende goede doelen. Dat werd zaterdag uitgedeeld.

"Op zo'n feest krijg je vaak ik-weet-niet-hoeveel bloemen en flessen wijn. En natuurlijk is dat hartstikke leuk, maar ons leek het een goed idee om onze gasten te vragen geld te doneren voor regionale goede doelen," vertelt Kees.

Toen op de avond van het feest de balans werd opgemaakt, bleek tot verrassing van de initiatiefnemers dat er maar liefst 7.000 euro was binnengekomen. Inge: "Toen zijn we gaan kijken aan welke goede doelen we dit geld nu goed besteed zouden vinden. We hebben gezocht naar stichtingen uit onze regio met variatie tussen minder bedeelden, kinderen, geloof en cultuur." 

Zaterdag was het dan zover. Zeven goede doelen waren uitgenodigd in de kantine van Van der Zalm. En allemaal kregen ze een cheque overhandigd, variërend van 750 tot 1.250 euro. De dankbaarheid was groot bij de verschillende aanwezigen.

Stichting Thuisfront VerTAALwerk
Alle stichtingen kregen ook de gelegenheid zichzelf voor te stellen en te vertellen over het werk wat ze deden. "Hier moeten wij het voornamelijk ook van hebben," vertelde Bart van Selm, van Stichting Thuisfront VerTAALwerk, waarvan een medewerker werkt aan geheime Bijbelvertalingen in berglanden. 

Stichting Leergeld Bommelerwaard
Guus Krähe van Stichting Leergeld Bommelerwaard: "Met onze stichting helpen we kinderen waarvan de ouders het even lastig hebben. Kan de zwemles bijvoorbeeld niet doorgaan omdat er geen geld is? Dan betalen wij de zwemles. We geven nooit geld, maar we schenken die zaken in natura."

Wensstichting Shamajo
Wensstichting Sjamajo uit Zaltbommel: "Mensen met een beperking, wij noemen ze overigens altijd VIP's, kunnen bij ons een wens in vervulling laten gaan. Bijvoorbeeld: een dagje meerijden met een vrachtwagen."

Scouting Zeeverkenners
Scouting Zeeverkenners uit Zaltbommel, tijdens de open dag waarop het geld was ingezameld actief als parkeerwacht, was ook aanwezig.

De Regenboog en De Fontein
Woonzorgcomplex De Regenboog uit Brakel was aan het sparen voor een mooie belevingstuin. De Fontein uit Aalst, een ander woonzorgcomplex, ging voor uitjes met de bewoners.

Humanitas - Steun bij Verlies
Stichting Humanitas Zaltbommel – Steun bij Verlies helpt mensen in allerlei zaken bij verlies en dat gaat veel verder dan alleen verdrietverwerking.

Allemaal kregen ze een cheque overhandigd van Kees en Inge van der Zalm. Inge: "Het zijn natuurlijk de gasten van ons feest die gedoneerd hebben, maar we zijn erg blij dat we dit zo kunnen doen." Terwijl iedereen nog gezellig wat na stond te praten onder het genot van een bak koffie met wat lekkers erbij glunderde Kees: "Dit is toch prachtig."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden