Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: aangeleverd

Lekkerste worstenbrood is van Verba

  •   191 keer gelezen

SLEEUWIJK/BRAKEL • Het lekkerste worstenbroodje van Brabant is te halen bij bakkerij Verba. Dat is ook goed nieuws voor Gelderland, want Verba heeft een vestiging in Brakel.

De winst is een een-tweetje met keurslager De Kwant uit Hank, want die levert het gehakt voor in het broodje.

Zaterdag was de finale van de wedstrijd 'Lekkerste worstenbroodje van Brabant' in Eindhoven. Maar liefst twee van de drie finalisten kwamen uit het Land van Heusden en Altena, want zowel Christiaan van de Vegt van Verba als Ron de Kwant van de keurslagerij deden mee met de wedstrijd en waren tot de laatste ronde doorgedrongen.

Gezamenlijk
"Sinds vorig jaar bakken wij worstenbroodjes met vlees van De Kwant. Zowel in onze winkels als bij de slagerij zijn ze te koop. Vorig jaar deden we allebei apart mee aan de wedstrijd, nu gezamenlijk", vertelt Van de Vegt.

Veertig deelnemers
De snack van Verba won uiteindelijk, die van De Kwant werd derde. Het was de enige inzending van een slager. In totaal deden veertig professionals een gooi naar de titel.

Mystery shopper
De opzet was dit jaar anders dan de 21 voorgaande edities: de deelnemers die zich hadden aangemeld, kregen afgelopen najaar bezoek van een mystery shopper.

"Dat is om te zorgen dat de deelnemers in hun winkels ook echt de kwaliteit leveren die ze tijdens de wedstrijd laten zien. Uit deze eerste ronde zijn tien winkels geselecteerd", vertelt Van de Vegt. "Daar zijn de mystery shoppers begin dit jaar opnieuw geweest en zo zijn de drie finalisten gekozen."

Jury
Alle ingezonden worstenbroodjes zijn getest door de jury van zes vakmensen en zes consumenten. Voor die laatste functie was overigens nog meer belangstelling dan voor deelname aan de wedstrijd: 625 vrijwilligers hadden zich aangemeld.

Spannend
Onder het toeziend oog van de jury bakten de finalisten zaterdag hun worstenbroodje. "Dat blijft altijd spannend, hoe veel worstenbroodjes je in je leven ook al gebakken hebt", lacht Van de Vegt.

Intensief mee bezig
"Dat maakt het ook leuk om mee te doen. Het moet een uitdaging zijn. Als ik die spanning niet meer zou voelen, zou ik niet meer meedoen. Je wilt je product het liefst steeds verbeteren. Voor zo'n wedstrijd ben je daar een poos intensief mee bezig en dat is alleen maar goed. Dat doen we overigens met elkaar, want ik sta natuurlijk de hele week door niet in mijn eentje worstenbroodjes te bakken."

Megadruk
Dat hij heeft gewonnen vindt Van de Vegt dan ook 'supergaaf'. En de worstenbroodjes? Die vlogen maandagochtend de deur uit. "Het is megadruk in de winkels. Er kwam hier net zelfs een vrachtwagenchauffeur die speciaal de A27 af is gegaan voor ons", glundert de winnaar.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Reageer als eerste
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER