• De kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor het VVD-hoofdkwartier aan de Boschstraat.
• De kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor het VVD-hoofdkwartier aan de Boschstraat. Foto: VVD Zaltbommel

VVD houdt 'huiskamersessies' voor inwoners

Algemeen Gemeenteraadsverkiezingen Bommelerwaard 337 keer gelezen

ZALTBOMMEL • VVD Zaltbommel houdt woensdag 14 maart in het VVD-hoofdkwartier aan de Boschstraat 19 een 'Huiskamersessie' over meer invloed voor inwoners van de gemeente.

Lijsttrekker Danielle van der Wiele gaat met inwoners, waaronder leden van dorps- en wijkraden op een laagdrempelige manier in gesprek over onderwerpen die betrekking hebben op de invloed van de inwoners.

Binnenstad

Tot aan de verkiezingen op woensdag 21 maart organiseert de VVD nog huiskamersessies over de binnenstad, over versteende wijken en over de zorg. "We willen graag luisteren naar meningen en initiatieven om te kijken in hoeverre we die concreet kunnen maken", aldus Van der Wiele.

Inwoners betrekken

Tijdens de sessie van woensdag 14 maart gaat de VVD met de deelnemers onder andere in op vragen als 'welke onderwerpen spelen er in uw omgeving', 'welke ondersteuning wenst u van de gemeente' en 'wat vindt u van de huidige bevoegdheden en budgetten van wijk- en dorpsraden'. "De VVD vindt het belangrijk de inwoners te betrekken; niet om stemmen te werven, maar om te zien hoe inwoners aankijken tegen de voor hen belangrijke thema's", zegt Van der Wiele.

De VVD stelt in haar eigen verkiezingsprogramma voor om de dorps- en wijkraden in de gemeente grotere verantwoordelijkheden en bevoegdheden te geven, inclusief een daarbij passend budget.

De huiskamersessie zijn een nieuwe manier voor de VVD om te peilen wat er in de gemeente leeft en om kennis te nemen van ideeën uit de samenleving.

Aanmelden voor de bijeenkomst 'Van Inspraak naar Invloed' kan met een e-mail naar: danielle@vvdzaltbommel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 53 minuten geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 6 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden