• Pracht in de Gracht.
• Pracht in de Gracht. Foto: Janneke Hillenaar

Pracht in de Gracht geliefd, maar ook veel 'cultuurbarbaren' in Bommelerwaard

Algemeen 251 keer gelezen

REGIO • Pracht in de Gracht is het populairste evenement op het gebied van kunst en cultuur, als je het vraagt aan burgerpanel TipBommelerwaard.nl. Opvallend: één op de drie respondenten heeft de afgelopen twee jaar geen enkel cultureel uitstapje gemaakt in de Bommelerwaard.

Ruim tweehonderd mensen die in de Bommelerwaard wonen of werken beantwoordden vragen over alles wat er te doen is op gebied van cultuur. Vier op de tien bekeek de kunst in de singels tijdens Pracht in de Gracht in 2016 of 2017. Eenderde bezocht een voorstelling in De Poorterij.

Het aandeel mensen dat niks cultureels ondernam in de Bommelerwaard is ongeveer net zo groot. Het aantal ingevulde vragenlijsten is overigens niet groot genoeg om er algemene conclusies uit te trekken.

Kastelen
De Bommelse Kunst Route en Pracht in de Gracht zijn de gelegenheden waarvoor de respondenten het vaakst iemand van buiten de regio zouden uitnodigen (38 en 37 procent). Ook monumenten zoals Kasteel Ammersoyen en Slot Loevestein scoren hoog bij deze vraag.

Niet te kneuterig
Als het gaat om de grootse plannen die er zijn voor een langdurig Kunst & Cultuurfestival in 2019 vinden de respondenten vooral dat er 'niet te kneuterig' moet worden gedacht. "Wat voor evenementen er komen maakt me niet zoveel uit, als het maar groots opgezet wordt. Het is ook belangrijk dat de middenstand meedoet", schrijft iemand.

Straattheater of een theaterwandeling lijkt veertig procent van de geënquêteerden leuk, gevolgd door zandsculpturen (35 procent) en een luchtballonnenfestival (31 procent).

Het burgerpanel TipBommelerwaard.nl krijgt ongeveer één keer per maand actuele onderwerpen voorgelegd via de mail. Meer deelnemers zijn van harte welkom, zij kunnen zich melden via de website.


Janneke Boogaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden