Afbeelding
Foto: Rabobank Bommelerwaard

Rabobank kwam in 2017 'terug in het straatbeeld'

Algemeen 244 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De Rabobank publiceert donderdag haar geïntegreerd jaarverslag 2017. De 102 lokale Rabobanken laten met infographics zien wat hun maatschappelijke impact in de regio is.

Op 15 februari maakte de Rabobank de jaarcijfers al bekend. In het jaarverslag legt de bank maatschappelijke en financiële verantwoording af. Ook illustreert het uitgebreide verslag de betekenis van Rabobank voor mens, milieu en maatschappij en welke groei er in 2017 heeft plaatsgevonden.

Lokale netwerken
Lokaal maken we het verschil, zegt Jaap Breugem, directievoorzitter van Rabobank Bommelerwaard. "We staan op voor onze klanten. In de Bommelerwaard, Nederland en in de wereld. Dat doen we met het delen van kennis, aansluiten bij lokale netwerken en deelnemen aan projecten. Dit alles met als doel om van betekenis te zijn in de samenleving."

Rabobank Bommelerwaard vindt het belangrijk om een rol te spelen in de groei van de maatschappij. Dat doet ze niet alleen maar vaak samen met organisaties die maatschappelijk impact hebben. En dan niet alleen met financiële middelen, maar met name door het verbinden van kennis en netwerken.

Terug in het straatbeeld
Zo keerde de Rabobank terug in het straatbeeld op flexibele en verrassende locaties met tijdelijke pop-up inlooppunten voor dagelijkse bankzaken. Gaven ze gastlessen op basisscholen en ondersteunden ze kwetsbare groepen bij hun dagelijkse bankzaken met onder andere mobiele adviseurs, de Rabo GeldExpress en een workshop 'Het nieuwe bankieren'.

Wooncafé XXL
Naast reguliere wooncafé's organiseerde de Rabobank in de Bommelerwaard samen met lokale ondernemers het Rabo Wooncafé XXL. Hier kregen kopers van een eerste of ander huis informatie en inspiratie op het gebied van wonen en hypotheken.

Regioscan
De Ondernemer van het Jaar was een feestelijke uitreiking die ruim driehonderd ondernemers in de Bommelerwaard inspireert en verbindt. De Regioscan gaf inzicht in de uitdagingen in de Bommelerwaard. De dialoog over de scan heeft geresulteerd in Vitaal Bommelerwaard.

Sponsorbijdragen
In 2017 ontvingen 251 stichtingen en verenigingen een bijdrage om hun ambities en doelen te kunnen realiseren.

De infographic van Rabobank Bommelerwaard - een korte samenvatting en een overzicht van de maatschappelijke impact - is te zien op: rabobank.nl/samengroeien

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden