HRC'14-vrouwen verslaan DVC'26

Sport 112 keer gelezen

ROSSUM/HURWENEN • Na de thuiswedstrijd wonnen de vrouwen van HRC'14 zondag ook de uitwedstrijd tegen DVC'26 in Didam.

Na een dikke maand geen competitie, waren de dames van de Hurwenen-Rossum-Combinatie zeer gemotiveerd om punten te gaan halen in deze tiende wedstrijd. De wedstrijd begon voor de bezoekers sterk. De aanval werd direct gezocht, maar tot echt grote kansen leidde dat nog niet. Ook de thuisploeg kwam niet echt tot kansen.

Harde knal
In de 23e minuut werd de ban gebroken. De verdediging van DVC schatte een bal compleet verkeerd in en Rosanne van Hemert was superalert. Ze pikte de bal op en knalde hem heel hard achter de keepster.

Voorsprong verdubbeld
Nog geen twee minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Rosanne van Hemert werd door Caroline Blom diep gestuurd. Zij sprintte haar tegenstandster er gemakkelijk uit en schoot beheerst de bal voorbij de keepster. En zo stond de bezoekende ploeg na een klein half uur op een ruime voorsprong.

Sterke keepster
Daarna kreeg de thuisploeg twee grote kansen. In beide gevallen was de zeer sterk spelende keepster, Melissa Biesheuvel, paraat. Zelfs één op één lukte het de sterke spits niet om haar te passeren. En zo stond de 0-2 stand op het scorebord bij de rust.

Tegendoelpunt
Na rust schoot de thuisploeg uit de startblokken en bijna direct na de aftrap wisten ze de bal in het doel te krijgen: 1-2. De vrouwen van HRC stroopten de mouwen nog maar eens op en ze gingen gezamenlijk de strijd aan. Met heel veel inzet en werken voor elkaar, kregen ze de regie over de wedstrijd terug.

Goede verdediging
Er werden weer wat kansen gecreëerd en de druk bleef voornamelijk op de helft van DVC. De voorhoede werd door de thuisploeg bijna niet meer gevonden. En als ze aangespeeld konden worden, stond de verdediging van HRC als een huis.

Slechts één grote kans was er nog voor de thuisploeg. Ook die werd, zij het met veel pijn en moeite, weggewerkt. En zo stond na negentig minuten de 1-2 op het bord.

Zondag 18 maart
Komende week wacht de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Nijnsel/TVE Reclame. Aanvang 12:00 uur op sportpark Den Hoek in Rossum.