• Jaco Melse (CDA) bij de nieuwe mast.
• Jaco Melse (CDA) bij de nieuwe mast. Foto: aangeleverd

Eindelijk een GSM-mast in Nieuwaal

Algemeen 1.139 keer gelezen

NIEUWAAL • Na zeven jaar soebatten gaat vrijdag de nieuwe GSM-mast in Nieuwaal in bedrijf. Voor een antenne in Nederhemert is de vergunning ook rond.

"Dit prachtige resultaat is bereikt dankzij al onze inwoners die in 2013 hebben meegewerkt aan de online enquête van CDA Zaltbommel", glundert fractievoorzitter Jaco Melse.

Het CDA kaartte in 2011 aan dat de slechte mobiele bereikbaarheid in delen van de gemeente tot gevaarlijke situaties leidde. Via Kamervragen kwam er eind 2014 een hoorzitting. Eind 2016 ging KPN overstag.

Unicum
"Twee extra GSM-masten in een gemeente als de onze, buiten de randstad, is best een unicum. Het kon worden bereikt dankzij echte samenwerking tussen onze inwoners, de lokale en landelijke politiek en KPN. Dank aan ieder die zich hiervoor heeft ingezet."

CDA Zalbommel blijft zich inzetten totdat het mobiele bereik overal in de gemeente in orde is, en hoort graag of de extra mast in Nieuwaal daadwerkelijk voor verbetering zorgt. Berichten zijn welkom via fractie@cdazaltbommel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden