• Naast de 'After Weekend Dinners' introduceert De Grote Aak de 'Lunchshow', een tweegangen lunch op zondag met entertainment. De eerste is op zondag 15 april met de Dutch Show Company, die al eerder heeft opgetreden in de Grote Aak.
• Naast de 'After Weekend Dinners' introduceert De Grote Aak de 'Lunchshow', een tweegangen lunch op zondag met entertainment. De eerste is op zondag 15 april met de Dutch Show Company, die al eerder heeft opgetreden in de Grote Aak. Archieffoto: Lya Cattel

Eetpunt Grote Aak introduceert 'After Weekend Dinner'

Algemeen 1.188 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Chefkok Sandor Smits is helemaal in zijn element in de keuken van Het Eetpunt van De Grote Aak. Voor 9,50 euro serveert hij van maandag tot en met vrijdag een driegangendiner, waar je je vingers bij aflikt.

Maar Smits wil meer en daarom introduceert hij het 'After Weekend Dinner' op de maandag. "Nog steeds voor 9,50 euro, maar dan een viergangendiner", vertelt hij. Jarenlang runde Smits zijn eigen restaurant met feestzalen. Later werkte hij in tal van (top)restaurants als freelance chef. De goede contacten die hij in de loop der jaren heeft opgedaan bij verschillende leveranciers gebruikt hij nu voor de inkoop van Het Eetpunt.

"Sandor is dus letterlijk goud waard", lacht beheerder Rob Metz. "Hij kan zo scherp inkopen, dat wij voor hetzelfde lage bedrag als altijd geweldig eten op tafel kunnen zetten."

Verrassende combinaties

De gasten waarderen de gevarieerde maaltijden in Het Eetpunt en zijn blij met de vaak verrassende combinaties. "Onze gasten willen best eens een gokje wagen", ziet Sandor. "Daarom wil De Grote Aak met nog leukere ingrediënten, nóg leukere gerechten gaan maken op de maandagen."

De komende weken bereidt de chefkok zijn vrijwilligersteam voor op de nieuwe manier van werken. "Want niet alleen de gerechten worden op maandag net even anders, het moet er ook allemaal nog mooier uitzien op de borden", legt hij uit. "De vrijwilligers moeten daar een paar handelingen voor leren, zodat het helemaal goed wordt."

Iets anders

Gasten die sommige gerechten niet lusten of niet mogen eten, kunnen van tevoren altijd even bellen. "Dan bereid ik voor die mensen gewoon iets anders", zegt Sandor.

Al een paar jaar organiseert Het Eetpunt om de zes á zeven weken een 'special', een thema-avond op vrijdag, waar de gasten voor 15 euro een speciaal menu krijgen. De Grote Aak gaat daar vanaf april iets aan toevoegen: de lunchshow. "Het lijkt op een dinnershow, maar dan overdag", vertelt Sandor. "En zonder keiharde muziek enzo. Gewoon lekker rustig lunchen en ondertussen genieten van rustig entertainment."

Tweegangenlunch 15 april

De eerste editie is op zondag 15 april. De gasten krijgen bij binnenkomst koffie met iets lekkers en kunnen daarna genieten van een heerlijke tweegangenlunch. De Dutch Show Company, een groep musici die al eerder in Het Eetpunt heeft opgetreden, zorgt voor heerlijke muziek uit bijvoorbeeld de musicals 'De Jantjes', 'Ja Zuster Nee Zuster' en andere gezellige vaak Nederlandstalige muziek. "Het gezelschap weet precies hoe ze onze doelgroep moeten benaderen", zegt Sandor.

Vrijdag 16 maart

De specials op vrijdagavonden blijven natuurlijk ook gewoon bestaan. De eerstvolgende is op vrijdag 16 maart met een mooi diner van onder andere Deense tartaar met gerookte zalm, pompoensoep met gebakken garnaaltjes, gemarineerde champignons, een tartelette met vis spinazie en aardappel en Estoufade de Boeuff. Een Surprise Dessert maakt de maaltijd helemaal af. En ook deze special kost maar 15 euro.

Het weekmenu van het Eetpunt staat op: www.degroteaak.nl

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden