• Op 22 februari ondertekenden de betrokkenen een samenwerkingsovereenkomst.
• Op 22 februari ondertekenden de betrokkenen een samenwerkingsovereenkomst. Foto: aangeleverd

Jongeren oefenen met zelfstandig wonen in de Waluwe

Algemeen 860 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Buurtzorg Jong Zaltbommel, gemeente Zaltbommel en Woonlinie bouwen in De Waluwe een woning met vier kamers, waar jongeren leren om zelfstandig te wonen.

De woning wordt speciaal voor jongeren gebouwd. Op de begane grond komt een gedeelde woonkamer met keuken en een aparte ruimte voor Buurtzorg Jong.

Met begeleiding van Buurtzorg Jong gaan de jongeren hun eerste stappen zetten richting zelfstandig wonen. Als dit goed gaat, dan kunnen ze na ongeveer twee jaar verhuizen naar een zelfstandige woning.

Na de zomervakantie
De verwachting is dat de sleutels van de kamers na de zomervakantie van 2018 aan de jongeren worden overhandigd. Naast de vier kamers bouwt Woonlinie ook 12 studio's en zeven eengezinswoningen in dit project.

Steuntje in de rug
Peter van den Heuvel, directeur-bestuurder bij Woonlinie, is blij met de samenwerking: "Wij zijn trots dat wij als woningcorporatie betekenisvol kunnen zijn voor jongeren, die behoefte hebben aan een beetje ondersteuning. Met de bouw van deze woning willen wij jongeren een rustige, veilige plek bieden, zodat zij door kunnen groeien naar zelfstandig wonen."

Het project is ontstaan vanuit de wens van gemeente Zaltbommel. Ook Wethouder Buwalda van gemeente Zaltbommel is daarom tevreden met het verbond: "In onze gemeente is veel behoefte aan woningen waar plaats is voor zorg op maat. Ik vind het belangrijk dat dit project gerealiseerd wordt, het is één van de uitwerkingen van onze beleidsnota sociaal domein."

Verbinding met de buurt
Annemiek de Klein, directeur Buurtzorg Jong Nederland, hoopt op verbinding tussen omwonenden en de toekomstige bewoners: "We vinden het belangrijk dat de jongeren zich thuis gaan voelen, het goed hebben met elkaar en dat zij de dingen kunnen leren die nodig zijn om zelfstandig te worden. Maar ook dat zij sociale contacten hebben in de wijk en goede buren worden die elkaar een handje helpen als dat nodig is."

De bouw van de woningen is inmiddels gestart. Buurtzorg Jong gaat nu op zoek naar toekomstige bewoners en maakt afspraken met ze over het wonen en de nodige ondersteuning.

Toewijzing kamers
Buurtzorg Jong bepaalt wie in aanmerking komen voor het wonen in één van de kamers in de woning. Jongeren in de leeftijd van 18-23 jaar die hierin interesse hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Jolande Heijmans via j.heijmans@bzjong.nl of 06-20689986. In het tweede kwartaal van 2018 wordt bepaald wie hun intrek in de kamers gaan nemen. 

• Bij de ondertekening was er taart. Daarop zijn ook de 12 studio's en zeven eengezinswoningen te zien.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden