Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Eerst onderzoek naar ijsbaan in Kerkdriel

Algemeen 1.108 keer gelezen

KERKDRIEL • De lekkende folie onder de ijsbaan in Kerkdriel wordt nog niet vervangen. De gemeenteraad wil dat er eerst onderzoek wordt gedaan naar de beste oplossing en naar eventueel multifunctioneel gebruik van het terrein.

Voor het onderzoek stelde de gemeenteraad donderdag 5.000 euro beschikbaar.

Oude afspraken
Het college had voorgesteld de folie dit voorjaar te vervangen, zodat de ijsbaan vanaf volgende winter weer in orde is. Uit afspraken van 35 jaar geleden blijkt dat de gemeente voor bijna alle kosten opdraait, een post van 190.000 euro. Aan dat contract wil de gemeenteraad ook niet tornen.

Skeeleren
Als in plaats van folie met gras gekozen wordt voor verharding, kan de baan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld te skeeleren. Er moeten dan wel vrijwilligers opstaan die het terrein buiten het schaatsseizoen willen beheren. Het ijsbaanbestuur ziet dat vooralsnog niet zitten.

De hele baan asfalteren kost naar schatting een half miljoen. Een kleinere skeelerbaan is goedkoper, maar biedt geen oplossing voor de lekkage. Er bestaat ook een methode met mineralen, die niet veel duurder is dan nieuwe folie (210.000 euro). Deze onderlaag gaat mogelijk langer mee dan zeil, maar skeeleren gaat er niet op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden