Afbeelding
Foto: Stockfoto

Dorpsraad Hurwenen inventariseert woonwensen

Algemeen 263 keer gelezen

HURWENEN • Dorpsraad Hurwenen houdt een enquête over de woonwensen van (toekomstige) inwoners van Hurwenen en omstreken.

De voetbalvelden komen vrij als de verhuizing naar Rossum een feit is en de vrijgekomen grond komt beschikbaar voor woningbouw.

"De dorpsraad wil zowel starters op de woningmarkt, als senioren die kleiner willen wonen een kans geven om op een betaalbare wijze in Hurwenen te wonen", laat de Dorpsraad weten.

CPO

Er is een mogelijkheid om woningen te bouwen door Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dat houdt in de mensen samen met hun toekomstige buren in eigen beheer een aantal woningen bouwt. Een adviesbureau helpt bij het opstarten van het traject, waarbij een gedeeltelijke subsidie van de provincie mogelijk is. De Dorpsraad faciliteert het proces.

Enquête

De Dorpsraad heeft inmiddels huis aan huis een enquête verspreid. Als er voldoende belangstelling is voor het CPO en andere mogelijkheden voor wonen in het dorp, wordt er een informatiebijeenkomst belegd.

Wie geen enquête heeft ontvangen, maar wel belangstelling heeft voor wonen in Hurwenen, kan een mailtje sturen naar: wvaders@planet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden