Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Dun verhaal

Algemeen Column 232 keer gelezen

Dun verhaal

De gemeente Zaltbommel blaast behoorlijk in de bus. De bestrating in de binnenstad wordt opgepoetst. De schootsvelden worden onder handen genomen en de Wallen zullen je binnenkort tegemoet glimmen! Die laatste klus kwam al een poosje geleden in de media, wethouder Buwalda deed er voor een tv-interview zelfs zijn jasje voor uit. En denk niet dat we daar zomaar wat doen hè. Want de werklieden is nadrukkelijk geboden met het broedseizoen rekening te houden.

In de vogelwereld werd hier wat lacherig op gereageerd. Met name zangvogels rolden van hun tak: wij broeden soms al in januari! Trekvogels keken verbaasd op. Ze wisten dat dit Nederland was maar zoveel betutteling? Dat hadden ze niet verwacht. En de watervogels schreeuwden om het hardst dat er tegenwoordig sowieso weinig gebroed wordt op de Zaltbommelse Wallen vanwege loslopende honden en bazen die daar geen controle over hebben. De lust tot nageslacht was ze jaren geleden al vergaan.

Kortom, een dun verhaal. Een beetje als die Volkskranters die laatst met vrome oogopslag vertelden dat ze deze nawinter naar Thailand zouden vliegen. Maar dat ze hun ecologische voetafdruk gaan compenseren door in de zomervakantie in Nederland te blijven. En voor jullie nu roepen dat het nooit goed is, ga gerust je gang. Verzin er vrolijk van alles omheen en droom lekker verder.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden