• De deelnemers lopen op zondag 25 februari onder andere over de Waaldijk en de Maasdijk.
• De deelnemers lopen op zondag 25 februari onder andere over de Waaldijk en de Maasdijk. archieffoto: Lya Cattel

Derde editie van Two Rivers Marathon in de Bommelerwaard

Sport 368 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Wat drie jaar geleden spontaan begon is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen evenement. Een marathon, dat is 42 kilometer hardlopen. Dat kan op heel veel plaatsen. Maar toch is het gelukt om een evenement met een uniek karakter op de kaart te zetten. Een marathon die lopers uit geheel Nederland naar Zaltbommel trekt. Op zondag 25 februari vindt de derde editie plaats van de 'leukste wintermarathon van Nederland'.

Ook buiten Nederland wordt deze marathon met buitengewone interesse gevolgd. Zo'n tien procent van het deelnemersveld komt uit het buitenland. Uit de ons omringende landen maar zelfs ook uit Zuid-Afrika. Er bestaat een hechte band tussen de Two Rivers Marathon in de Bommelerwaard en de Two Oceans Marathon in Kaapstad. Net zoals vorig jaar wordt de marathon dan ook gestart door een Zuid-Afrikaanse hardloper.

Start- en finishtterrein

Niet alleen hardlopers komen aan hun trekken, ook voor andere geinteresseerden gebeurt er op 25 februari van alles. Het start- en finishterrein bevindt zich op de Boschstraat bij De Poorterij en de Zaltbommelse Stadsbrouwerij. Een DJ en een band zorgen voor de muzikale klanken, er wordt een speciaal Two Rivers biertje geschonken en aan het eind van de middag wordt een Braai georganiseerd, een BBQ in Zuid-Afrikaanse stijl. Iedereen is welkom!

Ontvangst

Om 11:00 uur worden de hardlopers weggeschoten voor een route door een groot deel van de Bommelerwaard. Vanuit Zaltbommel wordt de dijk gevolgd langs de Waal richting Rossum. Vervolgens gaat de route via Kerkdriel langs de Maas naar Hedel, Ammerzoden en Well. De laatste kilometers gaan via Wellseind, Kerkwijk en Bruchem terug naar Zaltbommel. De lopers finishen tussen ongeveer 13:45 en 16:00 uur. De Burgemeester van Zaltbommel en wethouder Looijen ontvangen de finishers met een bijzondere medaille.

Muziek

Op het plein tussen De Poorterij en de Zaltbommelse Stadsbrouwerij is het de hele dag feest. Maar ook langs het parcours zorgen diverse muziekbands voor sfeer.
Kom kijken, aanmoedigen en meegenieten. Proef de sfeer van dit bijzondere evenement. En het speciaal gebrouwen Two Rivers bier.

Meer informatie staat op www.tworiversmarathon.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden