• De workshop vindt plaats op 3 maart in De Poorterij.
• De workshop vindt plaats op 3 maart in De Poorterij. Foto: aangeleverd

Dirigent Aart Bergwerff geeft workshop Matthäus Passion

Algemeen 131 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Aart Bergwerff, dirigent van de Matthäus Passion van Rivierenland in Zaltbommel, geeft zaterdag 3 maart om 14:30 uur in De Poorterij een workshop over de Matthäus Passion.

Hiermee biedt hij een unieke kans op een interactieve manier met dit prachtige meesterwerk van Johann Sebastian Bach kennis te maken. Tijdens de workshop vertelt hij op boeiende wijze over de Matthäus Passion. Welke emoties gaan erin schuil en daarnaast gaat hij aan de slag met een koraal uit het muziekstuk. De deelnemers zingen zelf ook een stukje. Iedereen kan meedoen, zangervaring is niet nodig.

Deelname kost 7,50 euro inclusief consumptie. Wie na afloop een toegangsbewijs voor de uitvoering van de Matthäus Passion van Rivierenland op 24 maart in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel aanschaft, krijgt 5 euro korting op de toegangskaart. Restitutie op reeds aangekochte kaarten is helaas niet mogelijk.

Aanmelden voor de workhop kan via info@matthauspassion.nl 

Voor meer informatie en kaartverkoop voor de Matthäus Passion:

 www.matthauspassion.nl

Aart Bergwerff (1960) dirigent, organist, orgelarchitect en docent aan het Rotterdams Conservatorium. Aart speelt orgel vanaf zijn zevende jaar en studeerde aanvankelijk orgel, koordirectie en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij oriënteerde zich verder in het buitenland, Noord-Duitsland, Italië en Parijs en studeerde onder meer bij Harald Vogel en Marie-Claire Alain. Bij Alain in Parijs besloot hij zijn studie met het behalen van de Prix de Virtuosité. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij improvisatie bij Bert Matter en behaalde de Aantekening Improvisatie Orgel. Aart Bergwerff won prijzen op internationale orgelconcoursen in Brugge (1985), Lausanne (1987) en Groningen (1989). In 2003 werd hij onderscheiden met de zilveren medaille van de Société Académique 'Arts, Sciences et Lettres' vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Aan het Rotterdams Conservatorium, onderdeel van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, is hij sinds 1994 hoofdvakdocent orgel en doceert hij ook improvisatie en orgelbouw.

In 2012 werd Aart benoemd tot organist van de Grote- of OLV-kerk te Breda.

Bachs muziek, instrumentaal en vocaal, is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie, "Anfang und Ende aller Musik". Als continuospeler voerde Aart meer dan 100 maal de Matthäus Passion uit en leerde hij het stuk van binnen en buiten kennen. Jarenlang dirigeerde hij de Matthäus Passion in de St Catharijnakerk te Brielle. Sinds 2012 dirigeert hij de Matthäus Passion in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel.

Aart treedt veelvuldig op als organist op concerten en festivals in binnen- en buitenland. De veelzijdigheid van Aart blijkt ook uit de muzikale uitvoering die hij vertolkt van de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Samen met de danser Kadir Sonuk geeft hij van de Canto Ostinato een uitvoering voor orgel en derwish dans. Muziek en dans gecombineerd in een letterlijk wervelend optreden. Met deze productie traden zij succesvol op in internationale festivals in Toulouse, Utrecht, Malmö, Kopenhagen, Mexico en Duitsland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 53 minuten geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 6 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden