Afbeelding
Foto: aangeleverd

Hans van Horssen wint fotografieprijs met foto van Haaften

Algemeen 274 keer gelezen

HAAFTEN • Tuinontwerper en tuinfotograaf Hans van Horssen uit Haaften heeft vrijdag een internationale fotografieprijs gewonnen met een foto van Haaften. De award is onderdeel van International Garden Photographer of The Year (IGPOTY), een prestigieuze fotowedstrijd gespecialiseerd in tuin- en natuurfotografie.

Van Horssen, geboren en getogen in Haaften, nam de foto van zijn geboorteplaats op een vroege ochtend in het voorjaar van 2017. Hierop is te zien hoe fruittelers door middel van beregening hun bloesem beschermen tegen nachtvorst. Het laagje ijs rondom de toekomstige vruchtknop biedt bescherming voor de kern. 

De jury bekroonde het beeld met een finalist award voor het vastleggen van deze bijzondere techniek in een unieke, sfeervolle setting dankzij de mist en opkomende zon.

Van Horssen nam het certificaat in ontvangst tijdens de officiële uitreiking in Londen. Daarnaast ontving hij twee awards met foto's in andere categorieën van de competitie. Alle winnende beelden zijn tevens gebundeld in een fotoboek van de fotocompetitie.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden