Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Mystery

Algemeen Column 379 keer gelezen

Mystery

Wethouder Buwalda lijkt zich te vergissen in de mysteryshopper. Volgens mij is dat iemand van pakweg 17 die zelf een supermarkt in gaat om drank te kopen en dan kijkt of dat lukt. Zo nee, dan gebeurt er niks maar zo ja dan zijn de rapen gaar: waarschuwing, dikke boetes en zelfs alcohol uit de winkel.

Ik werk regelmatig met uitbaters van supermarkten vanwege mijn workshop Superfris. Dan train ik kassamedewerkers op hun weerbaarheid als lastige klantjes alcohol willen kopen. En geloof me, soms zijn ze lastig. Zeker als de kassamedewerker de klant kent en de laatste hem/haar toevoegt: Ik weet waar je woont en dat je tot 20.00 uur werkt. Of neem het geval dat ik laatst trof. Een kassière weigerde drank mee te geven. Het ging om flinke hoeveelheden en de kopers konden geen ID overleggen. Het bleek echter te gaan om spul voor een feest. Waar de kassière ook voor uitgenodigd was. Arm kind.

Hoe dan ook, als je die Mysterybuwalda voor je krijgt, is het wel begrijpelijk dat het soms mis gaat: stress, drukte, zeurende klanten, onwennigheid. Natuurlijk, er zijn regels. Goede regels die we moeten handhaven. Maar geef jonge kassamedewerkers wel het juiste gereedschap mee. Dan snijdt het mes aan twee kanten, dan werk je aan het jaar van de Positieve gezondheid.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden