Afbeelding

Nieuw bestemmingsplan Maasdriels buitengebied na verkiezingen vastgesteld

Algemeen 574 keer gelezen

MAASDRIEL • De vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied van Maasdriel is uitgesteld tot het tweede kwartaal. De gemeente had meer tijd nodig dan gedacht om alle zienswijzen op het plan te bestuderen.

Nagenoeg alle 128 zienswijzen zijn nu voorzien van een concept-reactie. "Dat was een grote klus waarvoor verschillende overleggen en onderzoeken nodig waren", zegt wethouder Gerard van den Anker.

Onder andere het Waterschap reageerde op het bestemmingsplan. "Het Waterschap heeft nieuwe regels opgesteld voor de bescherming van onder andere dijken. Dat heeft nogal wat effecten en het kan ook leiden tot planschade doordat er beperkingen worden opgelegd."

Ook is overlegd met de tuinbouwsector over de mogelijkheden voor hedendaagse teelttechnieken. 

Het college gaat eerst de concept-reacties op de zienswijzen vaststellen. Omdat de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zijn, met wisselingen in de raad tot gevolg, wordt het plan in de gemeenteraad behandeld in het tweede kwartaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden