• In Ammerzoden is de bibliotheek gevestigd in de brede school.
• In Ammerzoden is de bibliotheek gevestigd in de brede school. Foto: Janneke Boogaard

Bibliotheek wordt goedkoper voor gemeenten in Rivierenland

Algemeen 289 keer gelezen

REGIO • De negen gemeenten die zijn aangesloten bij Bibliotheek Rivierenland gaan de komende vier jaar 10,00 euro per inwoner per jaar betalen voor het basispakket. Dat is 3,50 euro minder dan de afgelopen periode, doordat het basispakket versoberd is.

Digitale activiteiten voor volwassenen, Boekstart (voor jonge kinderen) en de Bibliotheek op School zitten vanaf 2019 niet meer standaard in het pakket. Gemeenten kunnen ervoor kiezen deze en andere losse modules in te kopen.

Maasdriel was een paar jaar geleden van plan uit het regionale bibliotheekwerk te stappen om kosten te besparen. Daar is nu geen sprake meer van. De gemeente wil naast het basispakket de Bibliotheek op School en Boekstart blijven afnemen. "Dat past binnen het budget", zegt wethouder Anita Sørensen.

Of Maasdriel nog andere, eenjarige programma's en activiteiten door de bibliotheek laat organiseren, beslist de gemeente bij het opstellen van de subsidiebeschikking voor 2019.

Bibliotheek Rivierenland werkte overigens al relatief goedkoop. Gemiddeld betalen gemeenten in Nederland 18,00 euro per inwoner voor de bibliotheek. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 8 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden