• 's Heeren Loo en Woonlinie ondertekenden de intentieovereenkomst afgelopen maandag in aanwezigheid van wethouder Adrie Bragt.
• 's Heeren Loo en Woonlinie ondertekenden de intentieovereenkomst afgelopen maandag in aanwezigheid van wethouder Adrie Bragt. Foto: Fiona van Hoesel

Zestien appartementen voor jongvolwassenen met een beperking

Algemeen 2.056 keer gelezen

ZALTBOMMEL • 's Heeren Loo en Woonlinie gaan zestien zorgappartementen bouwen in de wijk de Waluwe in Zaltbommel. De woningen zijn bedoeld voor jongvolwassenen met een beperking.

Het initiatief voor de woonvorm komt vanuit ouders van een groep cliënten van 's Heeren Loo. Zij werken bij dagcentrum De Harmonika in Zaltbommel. De groep ouders wil hun kinderen graag een plek bieden in de buurt, dichtbij het werk en familie en vrienden.

Regiodirecteur Corine Postma van 's Heeren Loo is enthousiast over de samenwerking, juist omdat de vraag bij ouders en cliënten zelf vandaan komt. "In Zaltbommel hebben wij nog geen huisvesting voor onze cliënten. De groep die hier komt wonen, kent elkaar goed door het het werk."

Goede mix

Ook wethouder Adrie Bragt is blij met de zorgappartementen: "In Zaltbommel streven we zoveel mogelijk naar een goede mix in de wijken. Dit project draagt daar zeker aan bij."

Volgens Arwin van Loon, projectontwikkelaar bij Woonlinie, zijn reguliere huurwoningen vaak niet geschikt voor deze doelgroep. "De appartementen in dit project worden speciaal afgestemd op de specifieke woonbehoeften en de zorg op maat die de jongeren nodig hebben."

Gemeenschappelijke ruimte

Naast de zestien appartementen komen er twee gemeenschappelijke ruimtes, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen koken. 's Heeren Loo biedt 24-uurs begeleiding en zorg. 

De verwachte oplevering van de appartementen is 2019.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden