Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Windmolens

Algemeen Column 315 keer gelezen

Wat een ongelooflijke onzin! Er komen van die kolossale windmolens bij Zaltbommel.

Daar helpt geen lieve moedertje aan. Dan mag je misschien kiezen tussen een bedrijventerrein of aan de A2. Dat maakt geen moer uit bij torens van meer dan zeventig meter hoog. Al zet je ze in het Munnikenland, je zult ze zien. En we willen allemaal windenergie maar niet bij ons lieve stadje: doe maar op zee. Schijnheilig.

De gemeenteraad van Zaltbommel pruttelt wat tegen de provincie die de boel gaat doordrukken. In Arnhem liggen ze hier niet wakker van. En daar gillen ze het massaal uit van het lachen als Maasdriel ter sprake komt. Want het college van Maasdriel is van mening dat het kleinschalige karakter van de Bommelerwaard zich niet leent voor grootschalige windmolens. Kleinschalig karakter? Waar halen ze dat nu weer vandaan? Ik zie toch waanzinnig grote kassen en mega stallen? Dat past wel bij het kleinschalige karakter? Dan heb je niet alleen boter op je hoofd maar er hoogstwaarschijnlijk ook in.

De ZVV doet er nog een schepje bovenop. In hun verkiezingsprogramma willen ze de hindernis "Provincie Gelderland" omzeilen: "De provincie negeren als dat nodig is." Dat is hetzelfde als stroomopwaarts, met hoogwater, onder de Zaltbommelse brug doorzwemmen. En dan roepen dat je Keulen makkelijk haalt. Wel helder voor zwevende kiezers.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden