Afbeelding
Foto: Stockbeeld

IJsbaan op Gezondheidsmarkt gemeente Zaltbommel

Algemeen 787 keer gelezen

AALST • Wethouder Buwalda opent volgende week woensdag 7 februari al schaatsend de eerste gezondheidsmarkt van de gemeente Zaltbommel, die plaatsvindt in 't Gement in Aalst.

Bezoekers kunnen gratis gebruik maken van de ijsbaan en hoeven zelfs geen eigen schaatsen mee te nemen. IJhockeyclub Red Eagles uit Den Bosch geeft ijshockeyclinics. Aanmelden daarvoor kan ter plaatse.

Kwaliteit van leven

Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende kramen met informatie over voorzieningen en activiteiten rondom gezondheid. "Dat gaat verder dan lichamelijk gezond zijn", laat de gemeente weten. "Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van leven, zingeving en meedoen in de maatschappij. Verschillende aanbieders geven informatie en tips om gezondheid op deze gebieden te stimuleren. Hier hoort ook hulp vragen of regelen wanneer dat nodig is bij."

Brandweer

Ook de Brandweer is aanwezig met de bijzondere RedAlert bus, een interactief voorlichtingsvoertuig, inclusief special effects, die bezoekers een reëel beeld geven van de risico's in hun eigen omgeving.

Activiteiten voor kinderen

De combinatiefunctionarissen van Spel& organiseren in de gymzaal activiteiten voor kinderen.

Wethouder Buwalda: "Gezondheid is voor iedereen anders én het gaat iedereen aan. Dat zullen bezoekers op de markt ontdekken en beleven. Ik hoop dat de gezondheidsmarkt mensen zich laat realiseren dat er veel verschillende dingen bijdragen aan iemands gezondheid en dat mensen geïnspireerd naar huis gaan."

Facebookpagina

Op de facebookpagina ZaltbommelGezond  staat meer informatie over de gezondheidsmarkt en ook over andere informatie en activiteiten die horen bij Positieve Gezondheid. De gemeente deelt er activiteiten die worden georganiseerd in de gemeente (bijvoorbeeld door partners en inwoners). Ook vertellen verschillende personen wat positieve gezondheid voor hen is.

Jaar van Positieve gezondheid

De gemeente Zaltbommel wil er, samen met haar partners, voor zorgen dat inwoners gezond kunnen blijven of worden. Daarom stelt de gemeente het komende jaar Positieve Gezondheid centraal. Het is een positieve benadering van gezondheid waarbij het accent ligt op wat het leven betekenisvol maakt. Hiervoor stelde zij een gezondheidsbeleid op. Hierin staat wat de gemeente rondom dit thema doet.

Naast positieve gezondheid is en blijft er aandacht voor thema's zoals alcohol, drugs, gezonde leefstijl en depressie. De gemeente werkt daarnaast aan bewustwording rondom de benadering van gezondheid. Ze gaat het komende jaar in gesprek met inwoners over hun eigen gezondheid. Samen met hen en haar partners geeft de gemeente invulling aan wat er nodig is om aan de eigen gezondheid te gaan of blijven werken.

De gezondheidsmarkt is van 13.00 tot 17.00 uur in 't Gement in Aalst. De markt is voor jong en oud en de entree is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden