• Gemeentebelangen Neerijnen voelt zich niet gehoord.
• Gemeentebelangen Neerijnen voelt zich niet gehoord. Foto: ingimage

Gemeentebelangen Neerijnen boycot vergadering uit onvrede

Algemeen 184 keer gelezen

NEERIJNEN • Gemeentebelangen Neerijnen is donderdag niet naar de oordeelsvormende vergadering gegaan uit protest tegen de manier waarop andere partijen met hen omgaan.

GBN wordt naar eigen zeggen 'aan de kant gezet als onbelangrijke medespelers en op veel belangrijke punten geboycot'. Volgens de fractie worden voorstellen van GBN genegeerd door de andere partijen. "In achterkamers wordt besloten dat belangrijke initiatieven beslist niet uit de koker van GBN mogen komen."

Biomassavergister en nevengeul
Als voorbeeld noemt Gemeentelbenagen de moties over de biomassavergister in Haaften, de nevengeul bij Varik/Heesselt en het kulturhus in Haaften. "Bij de biomassavergister werd de motie van GBN verworpen en een door de PvdA ingediende motie met exact dezelfde tekst werd wel aangenomen."

De motie voor dijkverzwaring in plaats van een nevengeul werd 'na veel kleuterschoolactig overleg' niet uit naam van GBN ingediend maar wel unaniem aangenomen. 

Toneelspel
"Waarom dit toneelspel? Zijn onze inwoners voor deze partijen slechts bijzaak en is het pluche de hoofdzaak?" vraagt GBN zich af.

Portretten
Tijdens de voorbereidende vergadering van donderdag waren de drie raadsleden Cor Nijhoff, Jos Veeken en Petra van Kuilenburg alleen via een portret vertegenwoordigd. "Uiteraard hebben we de beraadslagingen wel gevolgd. Tijdens de besluitvormende raadsvergadering van 1 februari zullen wij onze verantwoordelijkheid in het algemeen belang weer nemen", meldt de fractie in een persbericht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden