• Diana van de Hoef van de Oranjevereniging en Jacob van Ballegooijen van dorpsvereniging D'n Treffer.
• Diana van de Hoef van de Oranjevereniging en Jacob van Ballegooijen van dorpsvereniging D'n Treffer. Foto: Marianne Jans

Oranjevereniging houdt op te bestaan, D'n Treffer neemt taken over

Algemeen 1.182 keer gelezen

BRUCHEM • Oranjevereniging Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen houdt op te bestaan. De vereniging zou dit jaar haar negentigste verjaardag vieren.

Vrijdagavond werd een bijzondere algemene ledenvergadering gehouden in de hoop dat zich daar voldoende nieuwe bestuursleden zouden melden.

330 gezinnen

Maar liefst 330 gezinnen uit de drie dorpen waren lid van de oranjevereniging

Toch lukte het niet om voldoende nieuwe mensen te vinden om de kar bestuurlijk te trekken. "Al jaren was het moeilijk om voldoende bestuursleden en vrijwilligers te vinden. Vanaf november hebben we onze noodkreet extra duidelijk gemaakt. Helaas meldden zich afgelopen vrijdag slechts twee nieuwe kandidaat-bestuursleden. Dit is onvoldoende om een nieuw bestuur te vormen. Hoewel het een moeilijke beslissing was, konden we niet anders dan de vereniging opheffen", aldus Diana van de Hoef, algemeen bestuurslid.

Koningsdag

Dorpsvereniging D'n Treffer uit Kerkwijk neemt de organisatie van de jaarlijkse filmmiddag met bingo, de toneelavond en de viering van Koningsdag over. "Het zou jammer zijn om de tradities die de Oranjevereniging heeft opgebouwd verloren te laten gaan", zegt Jacob van Ballegooijen van D'n Treffer.

Femke Jonkers en Nadine Koster, de twee dames die zich kandidaat hadden gesteld voor het nieuwe bestuur van de Oranjevereniging willen zich graag aansluiten bij de organisatie van Koningsdag. "Wij hebben als kind ook altijd genoten van de activiteiten die, op toen nog Koninginnedag, werden georganiseerd. Dit gunnen wij ook de kinderen van nu!", aldus Femke en Nadine.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden