Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Gifbeker

Algemeen Column 362 keer gelezen

Gifbeker

De column over onderwijs riep veel reacties op. Dat begrijp ik. Het was een felle aanklacht tegen gemekker en een even felle oproep tot creatieve en handige actie: gewoon goed lesgeven en verder geen poespas.

Niet alleen op Twitter maar ook op straat werd ik er over aangesproken. Door een oud-leerling die me bijna van de sokken fietste om haar gram te halen: "Jij schreef dat onze leerlingen de spandoeken hadden moeten maken. Dat was niet zo. Ik heb zelf een middag zitten knippen en verven!"

Ik had dat al wel bedacht maar ik vond het zo'n lekkere toevoeging. En op tal van plaatsen in het land was het wel gebeurd. Een correcte terechtwijzing dus.

De gifbeker was echter nog niet leeg: "En dan jouw voorstel om alleen maar les te geven. Dat heb ik al een paar keer gedaan. En toen moest ik op het matje komen. Werkweigering werd mij voor de voeten geworpen!"

Ze was boos en terecht, dunkt me. Werkweigering, bij zoiets nota bene. Je zou je, als dat niet ten koste van collega's en leerlingen zou gaan, terstond ziek melden bij zo'n akkefietje. Ik stond perplex en zweeg. Maar nu zou ik haar willen zeggen: Ga door met die strijd, zoek medestanders en de grens.

Enne… hoe heette je ook alweer?

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden