Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Heerewaarden leeft 'nog lang en gezamenlijk'

Algemeen 1.345 keer gelezen

HEEREWAARDEN • Heerewaarden liep zaterdag uit voor de opening van multifunctioneel centrum De Steen. Zoals in een echt sprookje komt alles, na veel spannende verwikkelingen, tot een goed einde.

"We stampen nog even door", riep 'Sien de Steen' enthousiast toen zo'n vijfhonderd bezoekers de grote zaal in wilden om de officiële opening mee te maken. "Jullie wisten het niet, maar we doen een poging 'hoeveel Heerewaardenaren passen er tegelijk in een gymzaal'."

Sien en haar zussen zorgden net als bij het plaatsen van de eerste steen voor de vrolijke noot tijdens het openingsfeest.

Sprookje
Alie Bakkenes, één van de trekkers van het mfc, riep de wordingsgeschiedenis in herinnering in een door haar geschreven sprookje, ondersteund door zumbagroep 'Dans en beweeg'. Diverse keren hing de komst van het nieuwe gemeenschapshuis aan een zijden draadje, maar uiteindelijk leeft Heerewaarden 'nog lang en gezamenlijk', waarmee Bakkenes verwijst naar het doel van het gebouw: dorpsbewoners met elkaar in contact brengen.

Clinics voor kinderen
Dat kan bijvoorbeeld doordat verenigingen aansluitend aan de schooltijden clinics verzorgen voor de leerlingen van de Tweestromenschool, die ook in het mfc gevestigd is. "Dat is een meerwaarde van een multifunctioneel centrum, en ook handig voor ouders", zegt directeur Deborah Snoeren. De school verhuisde in de kerstvakantie.

Gelukzalig
Snoeren voelde zich zaterdag naar eigen zeggen 'gelukzalig'. "Hoe de eerste weken waren? Fantastisch en hectisch! Natuurlijk liepen er dingen anders dan bedacht, maar geen grote dingen, gelukkig. Deze week had ik 26 collega-directeuren op bezoek. Martin (Cocev, de beheerder, red.) verzorgde de lunch en dat liep fantastisch."

Zicht op tennis en voetbal
Architect Anoul Bouwman ontwierp het gebouw zo dat er vanuit de foyer ruim zicht is op de tennisbanen en voetbalvelden. Andere verenigingen die gebruik maken van het mfc zijn de muziek, de volleybal, de tafeltennis, de zumbagroep, de EHBO en de volksdansgroep.

Ontroerd
"Donderdag was ik hier voor een vergadering", vertelde Bouwman. "Er was ook een groep aan het dansen, een paar mensen dronken na hun werk een pilsje en de school was in bedrijf. Niemand hinderde elkaar, die verschillende gebruikers versterken elkaar juist. Daar is het gebouw op gemaakt. Het geeft een kick om te zien dat het werkt en het ontroerde me ook."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden