• De 23-jarige Aziz woont met haar zoontje Noah in Hurwenen.
• De 23-jarige Aziz woont met haar zoontje Noah in Hurwenen. Achieffoto: Lya Cattel

Aziz uit Hurwenen wordt tweede bij VluchtelingenWerk Awards

Algemeen 374 keer gelezen

HURWENEN • Bij de verkiezingen voor de VluchtelingenWerk Awards is de 23-jarige Aziz uit Hurwenen tweede geworden in de categorie 'Doorzetter'.

VluchtelingenWerk Nederland organiseerde de Awards voor de vijfde keer. Elk jaar zet de organisatie een gemeente, een bedrijf en een 'Doorzetter' in het zonnetje. 

Over Aziz zegt de jury: "Aziz is een voorbeeld voor alle vrouwen die zich willen ontwikkelen en bereid zijn hard te werken voor een mooie toekomst. Ze is op zeer jonge leeftijd alleen naar Nederland gevlucht. Eenmaal hier heeft ze behoorlijk wat tegenslagen te verwerken gehad, maar ze houdt moed en gaat door. Ze staat elke dag om half zes op om naar school en stage te gaan, terwijl ze ook in haar eentje zorgt voor haar 1-jarig kind. En of dit niet genoeg is, helpt ze ook lotgenoten bij het oplossen van problemen en vragen. De jury zegt: wij hebben groot respect voor haar eindeloze doorzettingsvermogen!"

Aziz volgt een opleiding op het MBO, loopt stage, is tolk bij VluchtelingenWerk, helpt landgenoten en is single moeder van Noah.

Het Kontakt interviewde haar in augustus voor de serie 'Statushouders'.

Ook op de website van VluchtelingenWerk is een interview met haar te lezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden