Foto: www.123rf.com
Foto: www.123rf.com Foto: 123rf.com

Provincie reageert op windmotie Zaltbommel

Algemeen 347 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De provincie kan alleen op basis van ruimtelijke argumenten medewerking weigeren aan plannen voor windmolens. Dat schrijft de provincie in reactie op de motie die in december werd aangenomen in de gemeenteraad van Zaltbommel.

De raad betreurde het dat de provincie voorbij ging aan het gebrek aan gemeentelijk draagvlak voor het Windpark Bommelerwaard-A2. De provincie zette het voorstel alsnog op de agenda.

Verplicht meewerken
"Wij moeten in het kader van de Elektriciteitswet 1998 meewerken aan het opstellen van een inpassingsplan bij initiatieven om windenergie te realiseren. De provincie kan dan alleen op basis van ruimtelijke argumenten medewerking weigeren. Draagvlak mag niet als argument gebruikt worden om af te zien van medewerking", zo legt de provincie uit in de nieuwsbrief over Windpark Bommelerwaard-A2, die dinsdag verscheen.

Naar verwachting besluiten Gedeputeerde Staten eind deze maand over het ontwerp-inpassingsplan. In februari kunnen belanghebbenden een officiële zienswijze indienen als ze vragen of kritiek hebben op het plan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden