• Pim Volgers (links) en Zaltbommelaar Ian Oukes runnen het nieuwe Centrum voor Tandprothetiek.
• Pim Volgers (links) en Zaltbommelaar Ian Oukes runnen het nieuwe Centrum voor Tandprothetiek. Foto: Lya Cattel

Centrum voor Tandprothetiek geopend aan De Schans

Algemeen 1.783 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Na een volle maand te hebben verbouwd, is begin januari het Centrum voor Tandprothetiek geopend. Ian Oukes en Pim Volgers runnen samen het nieuwe bedrijf.

Het verschil is onnoemelijk groot. Waar Ian Oukes zo'n twee en een half jaar geleden onder de naam Sibeck Tandtechniek in de schuur van zijn ouderlijk huis aan de Gisbert Schairtweg klanten ontving, heeft hij nu een volledig ingericht bedrijfspand tot zijn beschikking aan De Schans.

Honderd vierkante meter
Samen met Pim Volgers, bij wie hij eind 2015 parttime in dienst trad, runt de Zaltbommelaar het recentelijk geopende Centrum voor Tandprothetiek, dat ruim honderd vierkante meter groot is.

Geen overbodige luxe, weet Oukes: "Er was hier in Zaltbommel veel meer uit te halen en het was zonde om daar niks mee te doen. Er is echt een heel stuk bij gekomen. Je wil mensen toch op een goede manier kunnen ontvangen en we kunnen onze klanten nu veel meer bieden. Gelukkig hebben we gelijk al een hoop aanloop", aldus Oukes tevreden.

Tandtechniek en tandprothetiek
Door de overgang naar het nieuwe bedrijfspand komt een in Zaltbommel bekende naam te vervallen. Toch ziet Oukes dat niet als een nadeel: "Nee, de naam Sibeck voer ik niet meer. Het is nu echt alleen nog 'Centrum voor Tandprothetiek'. Dat past er ook veel beter bij, want er gebeuren hier meerdere dingen dan alleen tandtechniek. Het is voornamelijk tandprothetiek."

Volgers, zelf woonachtig in Gorinchem, legt het verschil uit: "Tandtechniek is het maken van de werkstukjes, echt het technische deel. Tandprothetiek is juist het paramedische deel, hetgeen ik uitvoer 'aan de stoel'. Door die combi kunnen we heel veel vormen van zorg bieden. Mensen kunnen bovendien altijd binnenlopen voor advies en informatie. Het is hier iedere dag open dag. We vinden het fijn om iemand zo volledig mogelijk te informeren in een vrijblijvend adviesgesprekje. Dat is absoluut niet bindend, maar dan weet diegene wel waar hij of zij aan toe is."

Goed team
Oukes vormt samen met mede-eigenaar Volgers een goed team, vindt hij: "Die samenwerking is echt heel goed." "Ik denk daar heel anders over", countert Volgers lachend. "Maar nee, dat is wel echt waar. Ik verzorg het behandelingsdeel en Ian ontfermt zich over het vervaardigen van alle werkstukken. Zo zijn we een goed team. We vinden ons werk heel leuk en we gaan allebei altijd voor een tien. Iedere klant is voor ons weer een nieuwe uitdaging."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zware politiehelikopter vliegt boven Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Alblasserdam voor vermissing 112 12 uur geleden
• Clarine wil groene-schoolpleinlessen voor alle kinderen mogelijk maken.
Clarine Hofstee zoekt geld en extra groencoaches voor groene lessen Nieuws 16 uur geleden
• Maureen vindt het leuk om te acteren en presenteren en kinderen daarmee iets te leren.
Waarom de Lekkerlandse juf Maureen acteert voor Slimclips, en waarom dat slim is Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden