Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Nog scherper

Algemeen Column 303 keer gelezen

Nog scherper

Recentelijk schreef ik in de column Scherper over weerbarstige bewoners van de West-Betuwe die zich te weer stelden tegen een tweetal velden met zonnecollectoren in en bij Kapel-Avezaath. Hun creatieve en intelligente aanpak beviel mij. B. en W. van Tiel klaarblijkelijk ook want die hielden de vergunning tegen.

Snel na publicatie kwam ik echter een verbolgen lezeres tegen. Ze wees mij fijntjes op een tekortkoming: "Je vergat het belangrijkste! Het is natuurlijk zo dat wij die velden niet willen omdat ze in onze achtertuin liggen maar wat ons nog veel meer zorgen baart is, dat snelle jongens nu binnen een paar jaar onze Betuwe en ook die Bommelerwaard en Tielerwaard van jou vol leggen met collectoren. Fruittelers, boeren hebben grond en soms geen geld. Bij snelle mannetjes is dat precies andersom. Wij zijn niet tegen zonne-energie. Maar als je nu de enorme aantallen energiemolens in Friesland ziet, weet je hoe de Betuwe over een paar jaar voelt.

En zo gaat het vaak bij jou: je hebt de klok horen luiden maar je weet niet eens dat er sprake is van een klepel. Meneertje Columnist, het zou je sieren als je wat meer verdieping brengt en ietsjes minder probeert de lolbroek uit te hangen."

Ik keek beteuterd op. Ze was al weg. Fietsend, zonder omkijken.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden