Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Gemeenteraad

Algemeen Column 514 keer gelezen

Gemeenteraad

Als de aanmelding van voorzitters, stembureauleden en tellers in Zaltbommel symptomatisch is voor de gemeenteraadsverkiezingen dan wordt 21 maart een feest met een beste opkomst. Recentelijk las ik in deze krant dat men eind november al voldoende functionarissen had om de boel te bemensen.

Wat mij, zeker bij verkiezingen, opvalt, is dat er veel mensen ongelooflijk uit hun nek lullen. Allereerst natuurlijk de politici want die willen gekozen worden. Vervolgens de partijleden want die hopen dat hun clubje groter wordt.
Dat begrijp ik allemaal. Maar waar ik me kwaad over maak, is het geneuzel van mensen die er weinig kennis van hebben en die die kennis ook niet willen uitbreiden. Mijn zus laatst nog: "Je denkt toch niet dat die wethouder naar mij luistert?" Ik noteer een vraagteken. Een uitroepteken was beter geweest. Mij werd immers niets gevraagd.

Ik ken veel regionale politici. Ik leg er jaarlijks minimaal honderd het vuur na aan de schenen. Ze blijven bijna allemaal overeind omdat ze een redelijk verhaal hebben. Kom eens kijken bij onze debatten op 8 en 12 maart: vuurwerk, duels en grote praat maar na afloop een glaasje en een hand van de debatleider. Het gaat, als in Brunssum, natuurlijk soms ook erg mis. Maar doorgaans kun je gemeentepolitiek aanraken. Gemeentepolitici ook. Doe dat wel voorzichtig…

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden