Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Onderwijsstaking

Algemeen Column 427 keer gelezen

Onderwijsstaking

Echt weer een onderwijsstaking. Heb je jezelf zien staan aan de Waalkade? Met je spandoekje? Armoede. En ook nog eens je affiches laten maken door volgzame leerlingen? Laat die kinderen met rust. Doe iets creatiefs en val ook de ouders niet lastig met jullie acties. Jullie hebben het zelf allemaal zo ver laten komen, jullie pikten altijd alles. Wat wil je dan? Patatgeneratie.

Als jullie echt iets willen doen, moeten jullie gewoon les gaan geven. Je zorgt dat je om 8.00 uur op school bent en je werkt tot 16.00 uur en dan trek je de deur dicht. Geen formulieren invullen, geen verslagen schrijven, geen overdreven vergaderingen bijwonen, kortom geen flauwekul. Steek de fik in die ballast. Ga doen waar je hopelijk ooit goed in was. Lesgeven, sfeer maken, kinderen op hun gemak stellen en het beste uit jezelf en die leerlingen naar boven halen. Vertel een mooi verhaal, doe een grap en zorg dat er rust in de tent komt. Toon liefde voor het vak, voor de school maar vooral voor die kinderen.

Moet jij eens zien hoe het onderwijs opknapt. En jullie, schooljuffen en -meesters ook. En die leerlingen en vergeet de ouders niet. Denk daar de komende kerstvakantie maar eens over na. Als je tenminste tijd heb, tussen al je verslagen door.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden