Afbeelding

Maasdriel probeert arbeidsbeperkten bij gemeente te laten werken

Algemeen 175 keer gelezen

MAASDRIEL • De gemeente Maasdriel bekijkt of er meer mensen in dienst genomen kunnen worden die moeilijk aan werk kunnen komen. 

CDA en SSM vroegen hier donderdag aandacht voor via een motie. De rest van de gemeenteraad ondersteunde het verzoek.

Aanleiding voor de motie was een bezoek van raadsleden aan Werkzaak Rivierenland. Daar bleek dat de overheid achterblijft bij de uitvoering van de Banenafspraak, die alle sectoren verplicht om mensen met een arbeidshandicap aan werk te helpen. In andere sectoren lukt dat wel.

Burgemeester Henny van Kooten beloofde de mogelijkheden te onderzoeken, maar volgens hem is het in de praktijk lastiger dan gedacht. Waarom dat zo is, maakte hij niet duidelijk. Wel gaf hij aan dat er via andere organisaties al mensen uit de doelgroep van Werkzaak aan de slag zijn in de gemeentelijke groenvoorziening en als schoonmaker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 9 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden