• D66 doet al jaren mee in Zaltbommel en voor het eerst nu ook in Maasdriel.
• D66 doet al jaren mee in Zaltbommel en voor het eerst nu ook in Maasdriel. Foto: D66

D66 presenteert kandidatenlijsten Zaltbommel en Maasdriel

Algemeen Gemeenteraadsverkiezingen Bommelerwaard 602 keer gelezen

BOMMELERWAARD • D66 Bommelerwaard heeft de kandidatenlijsten voor Zaltbommel en Maasdriel vastgesteld.

Eerder was al bekend wie de lijsttrekker en 'kopgroep' werden voor beide gemeenten. Thom Ummels trekt de kar in Zaltbommel en Tom van Engelen in Maasdriel.

Maasdriel

In Maasdriel ziet de lijst er als volgt uit: 2) Liebeth Faas, 3) Michiel Alexander de Raad, 4) Hans van Santen, 5) Robbie Dell'Aira, 6) Daniëlle Vlasman, 7) Antoine Theunissen en 8) Mieke Boas.

Zaltbommel

De lijst voor Zaltbommel ziet er als volgt uit: 2) Elke Meyers, 3) Peter Smits, 4) Joost Drijvers, 5) An van Tuijl, 6) Rob Stabèl, 7) Wim Hoven, 8) Magda Maris, 9) Jan van der Meer, 10) Aart Harder, 11) Dick Vleeskruijer, 12) Charlotte Snel en 13) Piet van Wesemael.

Eén gemeente

Het verkiezingsprogramma in beide gemeenten heeft de titel 'Brug naar de Bommelerwaard'. Hiermee wordt één van de hoofdlijnen van het programma aangeduid. D66 is al jaren fervent voorstander van één gemeente. Het rapport Berenschot, dat in opdracht van beide gemeenteraden is gemaakt, laat volgens de partij aan duidelijkheid niets te wensen over. "Inwoners, verenigingen en het bedrijfsleven zijn gebaat bij een sterke en toekomstbestendige gemeente. De kwetsbaarheid neemt af en de kwaliteit neemt toe. Belangrijke voorzieningen voor inwoners als theater, bibliotheek en sociale zorg kunnen op die manier overeind blijven", staat in het D66 programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden