Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Nog niet bekend is welke supermarktketen naast Albert Heijn moet komen.
• Nog niet bekend is welke supermarktketen naast Albert Heijn moet komen. (Foto: nl.123rf.com)

Tweede supermarkt op terrein Albert Heijn Zaltbommel

  •   3325 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Grondeigenaar De Hoge Dennen Vastgoed wil het winkelcentrum op het terrein van Albert Heijn verbouwen én uitbreiden met een tweede supermarktketen.

Het is nog niet bekend om welke supermarktketen het gaat.

De grondeigenaar heeft volgens de gemeente ook aangegeven 'niet meer bereid te zijn om met de gemeente en overige partijen waaronder de Vereniging Buitenstad i.o. en Waalbommel BV gesprekken aan te gaan over een integraal stedenbouwkundig plan.'

Volgens de Vereniging Buitenstad zal uitbreiding van de supermarkt op het terrein een 'duurzame en historisch verantwoorde ontwikkeling van de Buitenstad' blokkeren. Afgelopen zomer presenteerde de oprichters van de Vereniging een maquette waarin de supermarkt niet op de huidige locatie, maar aan de rand van de Buitenstad gevestigd kan worden.

Benzinepomp

Wethouder Kees Zondag heeft de afgelopen tijd ook gesprekken gevoerd met de exploitant van de benzinepomp op het terrein over een mogelijke verhuizing naar bedrijventerrein De Wildeman. "Er is een nieuwe eigenaar van de benzinepomp en die heeft besloten niet te verhuizen", aldus Zondag. "Wij hadden wel graag een verplaatsing gezien, maar we zijn er niet uitgekomen."

Mede-initiatiefnemer Ad Schalkx van Vereniging Buitenstad i.o.is zeer teleurgesteld over de plannen van De Hoge Dennen. "Het kan toch niet zo zijn dat één partij de ontwikkeling van een een sociale omgeving als Zaltbommel door een eenvoudige verbouwing de integrale ontwikkeling van een stad voor 60 jaar in de weg staat?", schrijft hij in een brandbrief aan onder andere de gemeenteraad.

Watertorenlocatie

Eerder dit jaar had het college de ontwikkeling rond de Waterlocatie, waar mogelijk een grote Lidl zou komen, in de ijskast gezet in verband met de Buitenstad. Die integrale benadering is nu beëindigd, zodat de Watertorenlocatie weer in beeld komt voor plannen.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >

6 reacties
Meer berichten

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER