Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Lef

  •   340 keer gelezen

Lef

In een collega-krant zag ik een artikel over Monica Sips. Ze was vroeger man en daar had ze over verteld op het Cambium, locatie De Waard.

In een vorig leven gaf ik maatschappijleer aan ongeveer dezelfde leerlingen. Ik zocht graag het randje op en ik nodigde jaarlijks een paar voorlichters van het COC uit. Het waren getrainde mensen die een prima verhaal hadden over hun leven als flikker of pot. De leerlingen had ik stevig voorbereid. Ze mochten alles vragen. Dat mocht altijd. Maar ze dienden zich correcter dan normaal te gedragen. In het vuur van een gesprek vloog er bij mijn lessen wel eens iets over tafel dat maar beter binnen het lokaal kon blijven.

Marokkaanse jongetjes reageerden immer als door een wesp gestoken als ik vertelde wat er op het programma stond. Zeer tot mijn genoegen. Ze weigerden altijd te komen. Ik vond dat prima mits hun vader of moeder me zou bellen. In het Nederlands. Daar kwam nooit iets van en ze zaten dientengevolge altijd onder het homoseksuele gehoor. Geboeid.

Ik moest er aan denken toen ik mevrouw Sips op de foto aan het werk zag. Wat een lef van deze spreekster. Wat een visie van de school en wat geweldig dat de krant repte van een zeer aandachtig gehoor. Toppubers bestaan!

Johan Cahuzak

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >

reageer als eerste
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER