• Barokensemble 'Fantasticus' speelt in de Ridderzaal.
• Barokensemble 'Fantasticus' speelt in de Ridderzaal. Foto: Marco Borggreve

Barokconcert in Kasteel Ammersoyen

Algemeen 125 keer gelezen

AMMERZODEN • In de Ridderzaal van Kasteel Ammersoyen vindt vrijdag 8 december het barokconcert 'Il Barocco Incantevole' plaats.

Barokensemble Fantasticus en sopraan Henriette Feith brengen onder andere werken van Scarlatti, Vivaldi, Tartini en Händel.

Een lieflijke cantate en cello sonate van Vivaldi, aria's van Galuppi en Händel, klavecimbel en viool sonates van Platti en Tartini vullen het programma. Van de laatste speelt violiste Rie Kumura de ontzagwekkende Duivelstriller sonate.

Het ensemble bestaat verder uit Robert Smith (cello) en Guillermo Brachetta (klavecimbel).

Het programma is een kleine, maar fijne greep uit de enorme hoeveelheid betoverend mooie muziek, die nu nog net zo fris en verleidelijk klinkt als toen het pakweg 250 jaar geleden voor het eerst werd gehoord.

Met het kasteelconcert in Ammerzoden begeeft concertorganisatie Music on Chairs zich voor het eerst buiten Amersfoort. Sinds 2015 presenteert zij daar oorspronkelijke vocale kamerconcerten in allerlei bezettingen en stijlen.

Initiatiefneemster Henriette Feith heeft hierover de artistieke leiding. Zij richtte zich na haar studie solozang aan het conservatorium van Amsterdam vooral op barok, oratorium- en kamermuziek. Haar affiniteit voor de oude muziek blijkt, naast vele barokconcerten, ook uit de jarenlange samenwerking met luitist David van Ooijen.

Henriette Feith heeft in het verleden veelvuldig opgetreden met het Amsterdam Baroque Choir en het Nederlands Kamerkoor.

Aanvang: 20:00 uur, entree: 21,50 euro (incl. consumptie). Reserveren: 06-52628597 of info@musiconchairs.nl

www.musiconchairs.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden